Val la pena mirar el “Joc del Calamar”?

La nova sèrie de Netflix està inspirada en jocs infantils però no és per a nens

Firmat per Maria Orti i Paula Teniente

El joc del Calamar és la nova sèrie de Netflix que està impactant entre els joves. És una sèrie que tracta sobre persones en exclusió social que accepten participar a un concurs a fi de guanyar un premi de molts milions o morir. El concurs es basa en jocs infantils que acaben amb un final tràgic per gairebé tots els jugadors, menys pel guanyador que s’emporta un premi de molts milions d’euros. 

Tot i no estar recomanada per a menors, alguns nens i nenes l’ha vist, els hi és atractiva pel contingut, els vestuaris, músiques i jocs. Tant, que s’ha arribat a trobar actuacions d’imitació de la sèrie. Per altra banda, també provoca indignació de docents i pares, perquè els valors que transmet són molt agressius, competitius i individualista.

La sèrie ha estat ben valorada, ja que la majoria de crítiques són positives, per part de l’audiència. 

Però no tot es bo, un dels  problemes que trobem és el contingut agressiu, per tant es converteix en una serie inadequada per infants, la solució que donem és que els pares no deixin mirar als nens aquesta sèrie, per evitar comportaments agressius, traumes, trastorns…

Així doncs hi ha molts pares que no s’han trobat amb aquest problema, perquè no tenen Netflix, no els hi deixen als seus fills els dispositius mòbils, no hi ha pantalles a les habitacions, les tenen en llocs comuns de casa, fomenten altres activitats, com llegir, escriure, dibuixar… No hi ha cap tipus de violència a casa, ni males paraules i molts altres exemples que fan que aquestes famílies no estiguin en aquesta situació.

Com Netflix recomana, la sèrie està feta per persones de més de setze anys. Tot i que persones de totes les edats ho han vist. 

En conclusió, ha afectat a la societat més del que ens pensàvem, ja que ha tingut molt d’èxit i ha estat seguida per un gran número de persones. Provoca problemes als infants de manera negativa, perquè han adoptat comportaments inadequats per les escenes violentes i agressives que conté, i els valors que transmet.

Redactors Juniors

,
close