Technovation Girl de nou a l’escola GEM

Jaber El H. i Nuria Sainz

Technovation Girl és un programa d’emprenedoria i tecnologia liderat per nenes i adolescents entre 10 i 18 anys que vol fomentar les vocacions tecnològiques entre les noies, remarcant l’actitud emprenedora. L’objectiu és incrementar la participació femenina de l’àmbit tecnològic, ja que les dones només representen el 30% dels treballadors tecnològics

El projecte dura aproximadament 8 mesos. Durant aquest període grups de 5 nenes han de desenvolupar una proposta relacionada amb els ODS creant un producte dins l’àmbit tecnològic. Per poder desenvolupar el projecte compten amb l’ajuda d’un mentor/a que els supervisa els passos a seguir.

La presentació del producte final es fa en format online i ha de contenir un vídeo que expliqui el projecte, un vídeo del funcionament de l’App i un diari de treball de tot el procés creatiu. Una vegada presentat, ho poden defensar de forma presencial als actes que es fan a les diferents ciutats a final de curs.
El jurat format per 5 o 6 persones de qualsevol part del món, valora des de la descripció del projecte, el contingut i edició del vídeo presentat, fins al camí recorregut i l’aprenentatge assolit.

El Gem és el punt de referència del programa Technovation Girl del Maresme. Aquest és el segon any que hi participarà amb la creació d’aplicacions mòbils per solucionar problemes relacionats amb els ODS (Objectius de desenvolupament sostenible).
El curs passat hi van participar un total de 36 nenes, 33 de l’escola i 3 d’altres centres educatius de la zona.

Aquest mes d’octubre s’ha presentat el programa a les famílies i actualment es troben en fase de registres de les participants i mentors/es. Esperem que enguany els productes siguin creatius i innovadors, ajudant-nos a tots a fer un món millor.

Les alumnes semifinalistes de l’escola GEM l’any 2021