//

Parlem amb The Tyets a La Quedada

Firmat per Bruna Cantarero, Carla Rodríguez i Adrià Borràs

Dimecres dia 11 de maig vam tenir l’oportunitat d’entrevistar i parlar amb dos mataronins que regalen bon rotllo i ganes de passar-s’ho bé amb la seva música desenfadada que arriba a tots els públics.

“The Tyets” és un grup de música català format pels mataronins Oriol de Ramon i Xavier Coca que es van donar a conèixer amb el seu primer disc Trapetón, però l’estiu del 2019 es van fer molt populars  amb una cançó anomenada “Tinc una casa que no té piscina”.

A partir d’una entrevista propera, vam poder conèixer els seus orígens, el procés de creació i producció de la seva música i els plans de futur. Aquí teniu algunes de les preguntes:

Com vau començar amb la música?

Hem fet música des de petits. Vam començar a estudiar música als 3 anys al Carreró, a Mataró, tocant instruments com  el clarinet i el saxofon. Més tard, en etapa d’adolescència ens trobàvem amb els nostres amics per fer “batallas de gallos” i això ens va donar molta agilitat per pensar ritmes a l’hora d’escriure música.

Teniu pensat seguir amb la música o només és una etapa?

No sabem si en el futur seguirem fent concerts i gires, però estem segurs que tota la nostra vida tindrà relació amb la música, ja que és el que ens apassiona.

Si poguéssiu tornar enrere què canviaríeu de la vostra carrera?

En realitat no res, ja que si es canviés alguna cosa del passat segurament no seríem com som i on som avui dia. Pensem que els errors són importants en la carrera musical per poder créixer com a persones. En fi, no canviaríem res.

Com feu per prendre les decisions com a grup?

La veritat és que és bastant fàcil, ja que les decisions principals les prenem l’Oriol i jo (Xavier Coca). Amb els de producció també parlem, però les decisions importants les podem solucionar amb un simple whatsapp.