/

Noies que brillen en l’esport

Jaber El H.

El reconeixement de l’esport femení continua sent minoritari i amb estereotips de gènere en segons quin esport. Estereotips que les esportistes han de trampejar dia a dia, fent un esforç que escassament és reconegut. Per això volem donar veu a tres alumnes que sobresurten en el seu esport. 

La Kira Méndez, alumne de 4t d’ESO de l’escola, porta jugant al futbol sala des dels 9 anys. Gràcies al seu talent i dedicació disputarà el mes de Gener amb la Selecció Catalana els campionats d’Espanya.

La Kira creu que sempre ha rebut el reconeixement que es mereix, i sent que “ara l’esport femení és més reconegut, un bon exemple és el Barça Femení  i com s’omplen els  estadis aquests darrers anys”. La jove esportista remarca que mai s’ha arribat a plantejar deixar l’esport a causa dels estereotips, i argumenta que tothom passa per mals moments. Malgrat que la Kira no ho pateix, considera que hi ha esportistes femenines que a vegades son més qüestionades que els nois a nivell de coneixements i habilitats. 

A 1r d’ESO també trobem a la Lia López i la Tura Prats. Porten jugant a l’handbol des dels 10 anys, on van destacar i les van pujar de categoria l’any passat. Totes dues gaudeixen practicant aquest esport, han viscut noves experiències i han creat noves amistats, per això les joves esportistes mai s’han arribat a plantejar abandonar l’handbol. Tot i així, remarquen la poca normalització de l’handbol en l’àmbit femení.

El fet de tenir amigues a l’equip fa que no abandonin l’esport, tot i els comentaris que alguna vegada han rebut. Afegeixen que en partits mixtes s’han sentit infravalorades pel fet de ser noies.