“Mataró amb mirada jove”

Un debat protagonitzat per la joventut entorn els reptes de futur

El divendres 4 de novembre es va celebrar al Foment Mataroní, l’acte “Mataró amb Mirada Jove” en el que sis joves; Pedro Salas, representant de la Xarxa d’espais Joves i entrenador del CE Salesians Mataró, la Yàsmin Blal membre d’AfroMataró , la Naiara Martín en representació a la fundació el Maresme, la Marina Martínez atleta de mig fons del New Balance Team , l’Eric Romero membre de SFL Battles, “Batalles de Galls” i i la Zoe Aceituno membre de “Fridays For Future” van debatre durant un parell d’hores qüestions sobre l’orientació, l’habitatge, l’oci i la salut a nivell de Mataró.

L’acte va començar mostrant un vídeo, on es parlava sobre el retorn dels resultats del projecte transicions, celebrat els curs passat, amb l’objectiu de conèixer la situació actual dels adolsescents i joves que fan vida a Mataró, Es van nombrar dades com que el 63% volen marxar a l’estranger, i com el 51% s’han sentit discriminades alguna vegada en la seva vida entre altres.

Una vegada començat el debat, els diferents participants coincidien que havien rebut una bona orientació tot i que l’Eric Romero destacava la importància d’una ortientació personalitzada. En referència a la inserció laboral i l’emancipació Pedro Salas va remarcar, que el jovent d’avui en dia tenen més dificultats en independitzar-se i creu que l’ajuntament s’hauria d’adaptar a les situacions de cadascú oferint ajudes. La Zoe suggeria  crear una plataforma on empreses i estudiants poguessin intercanviar necessitats i currículums. Assenyalaven que l’oferta de lleure a Mataró és majoritàriament consumista i molt limitada i  que Mataró  s’associa amb “Cocoa” i “Les Santes”. Destacaven la importància dels “Espais Joves” i el reclam que es potenciïn. La Naiara aportava que podrien obrir el Tecnocampus perquè és un espai molt gran, com també espais com el Cine Iluro. Afegia que s’ha de donar vida a la cultura. La falta d’informació dels joves sobre els projectes i tot el que la ciutat de Mataró organitza, preocupa ja que comporta poca assistència als actes que s’hi celebren. Consideren que s’han de millorar els canals de comunicació i incloure a tots el grups per fer arribar millor les iniciatives dels projectes als joves. Per acabar el debat es va mencionar l’emergència climàtica, on la Marina avisa “ens hem d’imposar en aquest tema i donar solucions”

Durant l’acte també van hi haver-hi balls de Hip-Hop per part de Kinetic i un qüestionari per convidar als joves assistents, joves de diferents instituts i escoles de Mataró, a participar-hi donant la seva opinió .

Desitgem que la veu dels joves sigui escoltada i es plasmi en els projectes de la ciutat.