/

L’exposició infantil a les xarxes socials

El primer dia de col·legi del meu fill, la primera papilla… et sona? 

Això es diu “Shaerting”, es tracta de la pràctica dels pares de comunicar a través de les xarxes socials informació sobre els seus fills de manera abundant i detallada. Cada cop és més freqüent i és preocupant, degut a que els infants o adolescents són massa joves per triar si volen fer pública la seva vida, o no.

Las xarxes socials deriven a molts problemes, com ara el cyberbullying i la falta de privacitat. El cyberbullying és força freqüent i es basa a insultar i faltar el respecte o amenaçar a les víctimes a través d’una pantalla i de forma anònima. La falta de privacitat va molt lligada al cyberbullying, ja que quan exposem diàriament la nostra vida, qualsevol persona pot saber el que vulgui de tu i utilitzar-ho en la teva contra.

Hi ha un debat sobre si els pares poden fer el que vulguin amb els seus fills i exposar-los, sense tenir en compte que tenen una vida i que quan creixin i vagin a l’escola o a la universitat, tots els seus companys podran consultar qualsevol cosa d’ell/a. El deure dels pares és protegir-los i no exposar-los, i menys fent col·laboracions i monetitzant la seva imatge, ja sigui promocionant bolquers, colònies, productes infantils, etc.

Val la pena pensar-hi perquè sovint ens movem per la il·lusió de mostrar el nostre fill sense pensar en les conseqüències.