L’Espai Camins a 2n d’Eso es basa en l’Edat Medieval

El dia 10 de novembre van començar els projectes d’Espai Camins a l’ESO. L’ Espai Camins és un projecte d’una setmana de durada on es treballen continguts de diferents assignatures. En el cas de 2n d’ESO, s’ha treballat Música, Castellà i Socials a partir del tema de l’Edat Medieval. S’han desenvolupat contingut de música, les tradicions, la vestimenta… El projecte es planifica i es va pautant a partir del diari d’equip que s’entrega l’últim dia i en aquest cas va acabar amb la creació d’un joc en anglès.

A continuació volem destacar un dels articles d’opinió d’aquest espai camins fet per una alumna de 2n d’ESO, Sofia Valle Sardina.

L’Espai Camins a segon d’ESO… 

El dia 10 vam donar inici als Espais Camins de l’escola, un projecte grupal que realitzem des de primer de Primària fins a quart de l’ESO.

Aquest projecte serveix per aprendre moltes coses importants, des de temari escolar fins a noves metodologies: aprenem a treballar amb persones amb les quals no n’estem habituats, temari medieval, cants…

Aquí, el professorat intenta donar el millor disseny i varietat perquè els alumnes s’impliquin en el projecte. Al final d’aquest aconseguim molt bons moments i un gran aprenentatge.

En aquest es treballen més de dues matèries a la vegada; en el nostre cas: Música, Castellà i Socials. A part de tenir aquestes assignatures bàsiques intervenen d’altres amb petites activitats.

Aquest any el nostre projecte es basa en l’Edat Medieval: com era la música, tradicions, vestimenta, etc.

A més dels projectes manuals i tasques, cada grup fa un quadern d’equip. Aquest és un quadern d’unes set pàgines, les primeres dues estan els càrrecs que hem de realitzar durant aquests dies i la resta són pàgines on deixem escrit les feines que es fan, l’hora i qui les fa. 


Es va iniciar el dia 10 de novembre amb una introducció del projecte global i vam acabar amb la creació d’un joc en anglès.

L’11 de novembre, després d’actualitzar el quadern d’equip vam posar-nos a fer la “chuleta creativa de las figuras literarias” pel test que teníem. Després del pati, mentre llegíem un còmic de l’Edat Medieval havíem de contestar unes preguntes i al final del dia vam elaborar un pergamí amb cafè. 

El tercer dia d’Espai Camins, vam dedicar tot el dia a fer un lapbook (una mena de mural on s’explica un tema amb diverses funcions interactives) d’un tema concret que pertany a l’Edat Medieval.

El següent dia va ser més teòric a partir de vídeos medievals, n’hi havia tant de música com d’història. Vam aprendre noms de tipus de músiques com; la profana, la religiosa… A la tarda el mestre de Música, en Vitaly, ens va ensenyar com eren els cants gregorians a l’aula de música. 

L’últim dia, 16 de novembre vam destinar-lo a preparar diferents obres grupals, aquestes havien de ser amb la màxima originalitat, ja que les presentaríem davant de tota la classe. L’havies d’acompanyar amb un fons d’imatges medievals i música per ambientar.

Aquest ha estat l’Espai Camins a segon de l’ESO, un procés que hem gaudit moltíssim i hem après moltes coses sobre l’Edat Medieval. Com sempre, estem agraïts i agraïdes al professorat per elaborar aquests projectes pensant en la millor manera per a nosaltres.