La Castanyada arriba al GEM

La tardor arriba amb màniga curta, però amb moltes activitats a primària

Sandra Pie, Ariadna Duran i Lucia Sanchez

Comença la tardor i els nens i nenes preparen la Castanyada amb moltes ganes. Una festa on l’alumnat de primària en són els protagonistes. Melmelades, bolets, exposicions són exemples de tot el que aquestes setmanes els alumnes estan treballant a fi de poder celebrar-ho amb tota l’escola.

Primer de primària ens sorprèn a tots amb la seva exposició dels fruits de la tardor. 

Els petits de primària han buscat  informació sobre els fruits típics de la tardor; la magrana, el caqui, el codonyat, el codony, les mandarines, el raïm i les figues. Han preparat la seva petita exposició i ara estan a punt per mostrar-la als pares i alumnes de l’escola. S’han tornat uns experts de la tardor!

Exposició dels fruits de la tardor 

           

A segon de primària es llepen els dits amb l’elaboració de les melmelades. 

Els nens i nenes en fan tot el procés i són els encarregats de manipular tots els ingredients per preparar-les. Aquests són: sucre i diverses fruites. Les melmelades són de figa, préssec i poma. Aquesta és una activitat tradicional al Gem que agrada molt als més petits, ja que es diverteixen molt elaborant-les. La part preferida per ells i elles arriba quan és moment de tastar la melmelada i compartir-la amb els companys d’altres cursos el dia de la Castanyada.

Elaboració de les melmelades    

                         

A tercer de primària tasten el deliciós esmorzar fet pels alumnes de segon!

Tenen moltes ganes de tastar la melmelada. Ells van ser els cuiners l’any passat, malhauradament no van poder-ho fer igual a causa de lesrestriccións COVID-19… però això, no va impedir que ho gaudissin a casa amb els seus familiars! Estan molt contents  que aquest any s’hagi normalitzati que els alumnes de segon s’ho passin tan bé com ells.

Els alumnes de 5è de primària, es converteixen en boletaires durant un dia i marxen a la muntanya a buscar bolets i poder preparar una bona exposició. A la seva exposició ensenyaran tots els bolets que hagin trobat al corredor i explicaran les característiques de cada un. 

Els bolets que han escollit portar són: el rossinyol, el xampinyó, el rovelló i el camagroc. 

Exposició de bolets dels alumnes de 5è

Els alumnes de 4t i 6è són els convidats especials a les exposicions de  1r, 2n, i 5è. Podran gaudir durant tot el dia dels projectes de la Castanyada que han fet els seus companys d’escola, i tastar les boníssimes melmelades de segon!

A la tarda, tot l’alumnat a degustat castanyes ben torrades, això sí amb màniga curta.

I per acabar, en aquesta festa no hi ha faltat l’alumnat de batxillerat venent sabres a l’escola per poder finançar la seva estada lingüística a Dublin.

Venda de sabres dels alumnes de Batxillerat i Cicle