/

Jan Francia: “Gràcies avi, el dibuix m’ha salvat”

Nuria Sainz i Paula Teniente

Les persones més talentoses són proactives i van més enllà del que se n’espera, ja que els agrada explorar formes creatives i innovadores de fer les coses. En Jan Francia, alumne del Cicle de disseny gràfic de l’escola GEM, és un d’aquest joves talentosos i destaca per el seu art en el dibuix.

Jan Francia va néixer el 2006 a Mataró. Estudiant de l’escola GEM, s’ha tret la secundària i actualment està cursant el cicle de disseny gràfic de l’escola.

Com vas descobrir el teu talent en el dibuix ?

Primerament, considero que més que un talent podriem dir que és inspiració per treballar però admeto que tinc certa facilitat en el dibuix.

Què és el que més t’inspira ?

La inspiració em ve del meu avi, és la persona que em va ensenyar a dibuixar quan era petit i que em va fer despertar aquest talent. Sempre li estaré agraït per tot el que ha fet per mi.

Quina tècnica de dibuix sols utilitzar ?

Utilitzo la tècnica “tradicional”, la de paper i llapis, tot i que ara estic començant a fer dibuix digital i m’agrada molt, puc jugar amb textures, colors, etc. 

Què vol dir per a tu dibuixar ?

Per a mi dibuixar vol dir expressar-se amb llibertat, puc ser jo mateix, em transmet pau i aconsegueixo evadir-me dels meus problemes. És com si estigués en el meu món

A quina edat vas començar a dibuixar ?

Des de ben petit m’agradava dibuixar, suposo que com a altres nens. Però als 11 anys, gràcies al meu avi, vaig començar a percebre que tenia un cert talent.

Quins requisits consideres necessaris per ser un bon dibuixant?

A l’hora de dibuixar és imprescindible no tenir cap prejudici. S’ha de saber quin és el teu estil i no has de deixar influenciar, has de fer el que vulguis i sobretot t’ha d’agradar a tu! 

Vols que el teu futur vagi relacionat en l’àmbit artístic?

Fa uns anys desitjava encaminar el meu futur a crear una empresa. Ara, davant la nova formació és possible que la meva trajectòria professional vagi en l’àmbit del disseny. No vull focalitzar el meu futur en el dibuix però sé que el fet de dibuixar serà una eina molt útil a la meva vida.

Emocionalment parlant, has notat algun canvi des de que dibuixes?

Emocionalment, m’ha ajudat molt. Fa uns anys estava molt desorientat i aquest cicle m’ha donat eines a nivell personal a no tenir prejudicis en cap àmbit. Dibuixant puc dir el que realment penso i necessito. Gràcies, avi, el dibuix m’ha salvat.