Intercanvi a Holanda

Elf middelbare scholieren 5 dagen ruilen in Nederland

Nil Torra i Sergi Martinez

Aquest mes d’octubre de 2022 un grup d’onze alumnes de 4t d’ESO han viatjat a Tilburg (Holanda) per tancar l’intercanvi que va començar el curs passat amb l’escola Nieuwste School (Tilburg), aquest intercanvi ha tingut una durada de sis dies, del 3 al 8 d’octubre.

En un dels canals d’Amsterdam

A causa de la pandèmia, la mobilitat va haver de frenar-se, però el curs passat i aquest de forma normalitzada, l’escola Gem ha tornat a engegar els intercanvis. Els intercanvis s’ofereixen amb la voluntat de potenciar l’eix d’internacionalització que té com a objectiu millorar la competència lingüística, comunicativa i interpersonal.

L’intercanvi va començar el curs 21-22 en que un grup d’alumnat de tercer va allotjar onze alumnes holandesos que aquest any han acollit a casa seva. El programa d’intercanvi combina activitats de treball cooperatiu a l’escola amb alumnes de tots dos països, així com visites de l’entorn i una excursió a Amsterdam. Sis dies en què el clima ha estat molt amable i han pogut gaudir fent una gran varietat d’activitats.

Aparcament de bicis

Les opinions dels participants a l’intercanvi han estat molt positives. Els objectius de conèixer una nova cultura, millorar la comunicació en anglès i conèixer un nou país, han estat assolits.

S’han allotjat amb famílies holandeses que els han acollit a casa seva. Han fet diferents activitats, destacant-ne l’excursió a Amsterdam, el dia de patinatge i fer escalada en un rocòdrom. També la descoberta de Tilburg i finalment les activitats de treball cooperatiu a l’escola Nieuwste school.

Els alumnes de 4t ESO estan molt contents i satisfets d’aquest intercanvi, ja que han fet nous amics/gues han après a relacionar-se amb gent d’altres cultures, noves costums i idioma.