Formació a 1r Eso per a un reportatge únic

L’hoquei Herba com a centre d’interès.

L’hoquei Herba com a centre d’interès

Pol Sese

L’Espai Camins és una metodologia que es treballa a secundària al llarg del curs escolar durant una setmana cada trimestre. És un projecte interdisciplinar a partir d’un ABP. Enguany, 1r d’ESO ha treballat l’hoquei herba com a centre d’interès combinant  llengua catalana i educació física. A partir de grups cooperatius han realitzat diferents tasques per aprendre-ho tot del món de l’hoquei i el periodisme esportiu.

Els nens han pogut practicar l’esport al club Iluro de Mataró i a nivell de llengua catalana han treballat alguns gèneres periodístics: el reportatge i la noticia. Com a producte final l’alumnat de primer havia d’escriure un reportatge sobre l’Hoquei després de treballar-ne tots els aspectes.

Els alumnes de l’assignatura de Gèneres Periodístics de Batxillerat han visitat els alumnes de 1 ESO per donar-los algunes pautes de com es fa un reportatge esportiu.

Els alumnes de 1er de la ESO han escoltat atentament les explicacions i han après que per fer un bon reportatge han de seguir diferents passos:  investigar, entrevistar fonts, recopilar informació, redactar la peça i revisar-la.

Han mostrat el seu interès pel periodisme i han fet moltes preguntes sobre les diferents àrees en les quals es pot treballar en el món del periodisme.

Ha estat una col.laboració molt positiva i esperen poder fer noves accions en un futur.  

Aquests són els dos reportatges seleccionats de primer d’ESO: