Els alumnes de 4t d’ESO treballen l’escolta activa i l’empatia

A través de diverses dinàmiques, han vist més a fons la importància d’escoltar per garantir una bona comunicació

Firmat per Paula Orquin

Aquestes últimes setmanes els alumnes de 4t ESO han estat treballant a competències digitals i comunicatives l’escolta activa i l’empatia. Van començar mirant un petit curt sobre l’empatia i van portar a terme una dinàmica on a dues persones se’ls deia que necessitaven una part diferent d’una taronja. Al final, es tractava de veure com es comunicaven per aconseguir el seu objectiu amb el temps donat i a quina solució aconseguien arribar.

Les següents sessions les van dedicar a treballar l’escolta activa, un tipus d’escolta més profunda on s’intenta jutjar el mínim possible a qui parla. Arribant a la conclusió que observar, centrar-se en l’altra persona, ser empàtic i la retroalimentació són factors fonamentals per poder realitzar-la d’una manera correcta i eficient. Igual que la superficialitat, ser impacients, jutjar i predicar no afavoreixen a una bona escolta activa. Per entendre-ho millor, van fer una escenificació on una persona explicava un fet a una altre i aquesta no hi posava gens d’atenció ni interès. Van analitzar com se sentia l’emissor i com podien millorar l’escolta per garantir una bona comunicació.

Varen veure més a fons la seva la importància i com escoltant, es podia arribar a generar confiança amb una persona, afavorir una relació positiva amb ella, fer-la sentir valorada, crear tranquil·litat i arribar a les arrels dels problemes. Per tancar el tema van fer un petit escrit per reflexionar.

Redactor junior

close