//

Com es va fer el rei Carnestoltes?

La creació del ninot Carnestoltes pas a pas.

Fa un mes es van engegar motors per fer lluir de nou el tradicional ninot de Carnestoltes del GEM. El tema d’enguany era el cinema i es va buscar una figura representativa i divertida per a totes les edats.

Es va decidir que seria l’ Shrek, el que seuria al tro de la carossa del Carnestoltes 2023. En Carlos Melchor, professor de plàstica de l’ESO i coordinador del Cicle d’arts plàstiques i disseny del Gem, ens explica el procés pas a pas. El ninot de Carnestoltes va ser un projecte artístic iniciat pels alumnes de 1r de l’ESO, en el qual es van anar sumant alumnes de tercer, quart i alumnes del CFGM d’assistència al producte gràfic interactiu.
L’alumnat de primer van fer l’estructura base del ninot on posteriorment es van afegir els braços i cames.

Una vegada van tenir l’estructura, els altres cursos van aportar els seus coneixements perfilant detalls i donant forma a aquelles parts més difícils. “La proposta va tenir una recepció magnífica per part dels estudiants.” Ens comenta en Carlos. És un projecte molt motivador i enriquidor, atès que reuneix un gran nombre de disciplines artístiques. Els alumnes han creat l’estructura des de zero, generant volums, investigant les proporcions, jugant amb els colors, pintant i barrejant fins a aconseguir el to desitjat i una infinitat d’habilitats artístiques més. N’estem molt satisfets. Els alumnes han creat un vincle amb la figura i han pogut gaudir de la festa amb un afecte especial. Ha estat un ninot fet amb molta il.lusió i amb la col.laboració de diferents cursos.

Els nois i noies de cicle d’art van ser els encarregats de fer els últms retocs. Retocs decisius perquè el ninot lluís amb tota la seva esplendor pels entorns del Gem el dia de la rua. Complements com capses de crispetes, claquetes i entrades de cine, van ajudar a guarnir una carrossa de color i festa.