L’equip Gemcom comparteix experiències amb Itàlia

44 views

El 26 de maig tres alumnes de l’equip de Gemcom ens vam fer una videoconferència amb  un equip de periodistes d’una escola situada a Itàlia. Mitjançant aquest meeting vam poder conèixer i descobrir nous projectes molt interessants i ens van ensenyar nous mètodes de periodisme escolar. 

Una reunió dirigida per Chiara Colasanti, intermediària d’aquesta escola. L’equip de redactors són alumnes d’entre 14 i 18 anys que escriuen articles com a assignatura obligatòria a la secundària, on comencen a escriure a tercer d’ESO. Aquests articles són publicats a la revista Zainet, una revista nacional escrita per joves i per a joves: amb idees, fets, paraules, somnis d’una generació i molt més. Una revista molt destacada a Itàlia amb molta varietat de contingut. Gràcies a aquesta trobada vam conèixer diferències metodològiques entre les dues redaccions i el seu procediment a l’hora de pujar articles a la revista. El seu mètode és molt organitzat i estructurat, plantejat de tal forma que cadascú ja té un article assignat per una setmana en concret. Un fet sorprenent, ja que la nostre manera de treballar és més lliure. També hem pogut veure el seu escàs nombre d’entrevistes a diferència del gran nombre que publiquem nosaltres.

Hem tingut l’oportunitat de llegir alguns del seus articles i ens ha sorprès l’ús de tres idiomes: l’italià, el castellà, i l’anglès de manera que ofereixen un repertori més ample i variat per obtenir major nombre de lectors.

Aquest intercanvi ha estat molt enriquidor per l’equip Gem Junior Report, així que us convidem a subscriure-us a la seva revista https://www.zai.net i a no perdre-us cap dels seus articles.

Redactors juniors

  • CAT Hola, em dic Paula Sahun, tinc 15 anys i actualment visc a Mataró. Una de les coses que més m’agrada fer, entre d’altres és escriure, aprendre nous idiomes i llegir, en un futur m’encantaria treballar en alguna cosa relacionada amb això, no m’imagino fent una altre cosa. Em considero una persona molt sociable i m’encanta fer noves amistats i també una persona molt treballadora, per això crec que aquesta assignatura em pot anar bé per desenvolupar les meves habilitats per escriure. ES Hola, me llamo Paula Sahun, tengo 15 años y actualmente vivo en Mataró. Una de las cosas que más me gusta hacer entre otras es escribir, aprender nuevos idiomas y leer, en un futuro me encantaría trabajar en alguna cosa relacionada con esto, no me imagino haciendo otra cosa. Me considero una persona muy sociable y me encanta hacer nuevas amistades y también una persona muy trabajadora, por eso creo que esta asignatura me puede ir bien para desarrollar mis habilidades para escribir. ENG Hi, my name is Paula Sahun, I’m 15 years old and I currently live in Mataró. One of the things I like to do the most is writing , learning new languages and reading, in the future I would love to work on something related to this, I can't imagine doing anything else. I consider myself a very sociable person and I love making new friends and also a very hard working person, that's why I think that this subject can be good for me to develop my writing skills.

close

El més recent

El meu primer vot

Preguntem a alguns adults sobre les diferents experiències que van tenir amb el seu primer vot