Merlí Sapere Aude

22 views

La Quedada, amb Clàudia Vega i Martí Atance

Fa unes setmanes es va estrenar la segona temporada de Merlí “Sapere Aude”, de Movistar Plus. La sèrie va dirigida a joves i està protagonitzada per Carlos Cuevas (Pol Rubio). És un spin off de la sèrie de Merlí.

El dijous 29 d’abril vam tenir l’oportunitat d’assistir en format online a “La Quedada” de Junior ReportGo, on diversos redactors RED van entrevistar dos dels actors de la sèrie: la Clàudia Vega i en Martí Atance.

Aquestes són algunes de les preguntes que van respondre:

Amb quins adjectius definiríeu aquesta nova temporada i per què?

Martí: Jo crec que uns dels adjectius és transparent.

Clàudia: Jo crec que un d’ells és la por, la por amb dues cares.

Com ha sigut rodar una sèrie amb tantes trames amoroses amb el tema de la Covid?

Martí: Havíem de ser molt responsables.

Clàudia: Cada Setmana ens feien un test d’antígens. Però si havies de fer-te un petó o una escena de sexe, tres dies abans t’havien de fer una PCR. Ho tenien tot controlat.

Seguiu mantenint una bona relació amb els vostres companys de rodatge?

Clàudia: La veritat és que si, vam encaixar molt bé a la primera temporada i no hem fet més que créixer. Són persones meravelloses i és magnífic. Gent de la teva edat, que li agrada el mateix que a tu, amb les que tenim coses en comú… Llavors em sembla súper guai.

Martí: També amb tot l’equip, amb tots ells súper guai. Hem establert una relació que més o menys una vegada al mes anem a dinar junts. I, de tant en tant, anem quedant així en solitari. Això i el fet que siguin deu setmanes d’anar a tope, fa que siguin amistats per tota la vida. Estic molt content.

Si tinguéssiu els vostres personatges davant, que els hi diríeu?

Clàudia: Jo probablement li diria que es portés millor amb els seus pares. Jo tinc molt bona relació amb el meu pare i per mi la família és molt important. I també li preguntaria com ho fa per ser tan valenta en alguns moments.

Martí: Jo li hauria fet una colleja i li hauria dit; “espavila que se’t pixen a la cara”. Però d’altra banda, també li diria que m’agradaria saber com té aquesta patxorra a vegades, que moltes coses li siguin igual. A vegades va bé ser així i passar una mica de tot.

Com us vau atrevir a presentar-vos a un càsting?

Clàudia: En el meu primer càsting, jo tenia nou anys, estava fent un casal d’estiu d’Esport i feien càstings per una sèrie. Totes les meves amigues hi anaven, i jo vaig dir-me, doncs anem-hi. No m’ho vaig pensar, no sabia què era un càsting, no en tenia ni idea, però deia; “tu tira i ja t’ho trobaràs”. Li vaig preguntar al meu pare si podia fer-ho, em va dir que sí, i m’hi vaig presentar.

Després vaig anar fent més càstings i vaig anant descobrint què era. Va ser una mica a l’aventura.

Martí: El meu primer càsting va ser amb 10 anys a una obra de teatre. A més recordo, que jo feia una extraescolar al cole i allà ens van cridar a un nen d’un any més i a mi per fer aquell càsting. Jo era petit, i no m’enterava de res.

L’endemà, en arribar a classe, vaig veure el nen amb qui vaig fer el càsting a la classe del costat plorant d’alegria perquè l’havien agafat. Llavors jo em vaig dir; “si a ell l’han agafat, vol dir que a mi no”. Llavors així és com vaig descobrir que no m’havien agafat, i alguna cosa dins meu em va fer un clic de dir, si em vull dedicar a això, em passaran aquestes coses. Quan vas a un càsting, hi vas sabent que el més probable és que no t’agafin, el percentatge que t’agafin és mínim. Jo sempre vaig segur del que vaig a fer, a creure’m molt el que vaig a fer, però sabent que el més possible és que no m’agafin. I des de petit ho he tingut bastant clar.

De quina manera, ser actriu/actor, ús ha canviat la vida pel que fa a la relació amb amics, família…?

Martí: Quan entres dins del món de la interpretació, entres en una petita bombolla on has de vigilar una mica perquè és molt fàcil que no en surtis. Comences a fer una cosa, després et diuen de fer-ne una altra… I siguem sincers, hi ha gent d’aquest sector que es creuen estar a dalt i es creuen que són els reis del món i vas una mica flotant. A mi el que m’agrada és que des de petit, he tingut el meu grup d’amics i són els mateixos que continuo tenint ara. Llavors ens tractem tots per igual. Jo us recomano que tingueu sempre aquesta bombolleta d’amics que et baixin a tocar de peus a terra.

Clàudia: Quan estic en un projecte em passa que desaparec del món. Em passo  tantes hores i tanta estona amb aquesta gent, que em costa molt recordar que existeix el món, llavors sí que és veritat que tenir algú fora que et digui; “ei! Existim”, et torna a la realitat. I això és essencial.

Tot i així, jo sento que a mi, el fet de ser actriu, m’ha permès entrar a un món que m’ha donat l’oportunitat d’expressar-me davant de la gent i entendre les emocions. Crec que, a part, m’ha ajudat a viure i entendre el meu voltant i això es súper guai.

La sèrie ha tingut bastant èxit, a partir d’aquí, heu sigut més reconeguts pel carrer? Si és així, com ho heu viscut?

Clàudia: Si estem junts sobretot, sí que hi ha alguna miradeta. Però tampoc ha sigut el “BOOM”. Això no ha estat el Merlí original. Allò sí que va ser una bogeria.

Martí: Jo crec que el fet que últimament hi hagi tanta producció, t’oblides més ràpidament dels actors.

Ha estat un plaer poder connectar-nos amb ells, una experiència molt divertida per a nosaltres, ja que ens agrada molt la sèrie i poder conèixer una mica més els protagonistes i el seu punt de vista, ens ha fet molta il·lusió.

Volem donar les gràcies al Junior Report i a la Clàudia Vega i en Martí Atance per aquesta oportunitat.

Redactors juniors

  • CAT Hola, em dic Clara Arcos, tinc 15 anys i visc a Mataró. M'agrada molt jugar a voleibol, anar a concerts amb amigues i fer noves amistats. Se'm dóna bastant bé escoltar a la gent i ajudar-la. A vegades quan no tinc res a fer, em poso a escriure a una llibreta coses que crec que passen interessants a la meva vida i que quan vulgui tornar a recordar allò ho tindré allà. Per això, aquesta assignatura m'ajudarà a millorar la meva escriptura a l'hora d'expressar-me. En un futur no tinc molt clar a que em vull dedicar, però professora d'educació infantil, és una cosa que em crida bastant l'atenció i sempre m'ha agradat. CAST Hola, mi nombre es Clara Arcos, tengo 15 años y vivo en Mataró. Me gusta mucho jugar al voleibol, también me gusta ir a conciertos con amigas y hacer nuevas amistades. Se me da bastante bien escuchar a la gente y ayudarla. A veces cuando no tengo nada que hacer, me pongo a escribir en una libreta cosas que creo que pasan interesantes en mi vida y que cuando quiera volver a recordar aquello lo tendré allí. Por ello, esta asignatura me ayudará a mejorar mi escritura a la hora de expresarme. En un futuro no tengo muy claro a que me gustaría dedicarme, pero profesora de educación infantil, es algo que me llama bastante la atención y siempre me ha gustado. ENG Hello, my name is Clara Arcos, I am 15 years old and I live in Mataró. I really like playing volleyball, I also like going to concerts with friends and making new friends. I'm pretty good at listening to people and helping them. Sometimes, when I have nothing to do, I start to write in a notebook things that I think are interesting in my life and that when I want to remember that again I will have it there. Therefore, this subject will help me to improve my writing when expressing myself. In the future I am not very clear about what I would like to do, but as a teacher of young children, it's something I've always liked.

close

El més recent

Ramadan 2021

El martes día 13 de abril empezó el sagrado mes de Ramadán, el periodo de ayuno