Tornen les competicions a Catalunya

18 views

Després de 365 dies de l’estat d’alarma, els catalans i catalanes reprenen les lligues esportives

Les noves restriccions anunciades per la consellera Alba Vergés dóna llum verda a tornar a competir el 20-21 de març, i ben cert és que ha hagut de passar un any d’angoixa i d’espera eterna per tal que més de 600.000 esportistes tornin a gaudir del que més els hi agrada. Ara bé.. quina feina s’ha dut a terme pel reinici de la competició?

En nombroses vegades i en diferents àmbits, no es valora el treball que hi ha a la recamara. El coordinador del FC Argentona, en Toni Mirón, afirma que pels organitzadors dels clubs es fa esgalabrós fer la feina que en situacions normals es feia en un mes, en una setmana: “Per imprimir les fitxes federatives i així poder jugar, primerament s’ha de saber si falta documentació pendent de cada jugador i entrenador, pagar la mutualitat, afirmar el compromís amb el club… A més a més, els entrenadors han de signar un contracte de vincle amb el club i de delictes sexuals. Quan tot està preparat, s’escaneja i es comparteix a la Federació per validar-ho. Tots aquests tràmits han d’estar llestos amb una setmana ben escassa”.

Tot i això, les autoritats van remarcar que les competicions s’ajornaven d’ofici, a no ser que entre els clubs hi hagués conformitat per jugar partits. En cas afirmatiu, es faran amb un 50% de públic en espais exteriors i un 30% en pistes tancades i pavellons.

Com a conclusió d’aquesta notícia, que no ha deixat a ningú indiferent, de ben segur que la balança s’inclinaria a favor del reinici de les competicions catalanes; l’esport no és un simple joc, és un estil de vida que ens va arrabassar una pandèmia amb la que actualment, hem de conviure. De fet, el nostre benestar emocional es sent reforçat per l’activitat física. Segons un estudi de Rac1, millora la qualitat de vida, ens ajuda al sistema immunitari i a socialitzar-nos. “L’esport segrega amb hormones de la felicitat que ens transmeten eufòria, com la “droga bona”, afegeix la ràdio catalana. Les estadístiques d’esportistes infectats pel virus avalen que l’esport és segur i les competicions, necessàries. El fet d’estar tancats a casa durant dos mesos sense veure llum al final del túnel, va fer decréixer la nostra felicitat d’una manera abismal. Per sentir-nos actius, bé amb nosaltres mateixos i plens de felicitat, necessitàvem en portada: “Tornen les competicions a Catalunya”

Redactors juniors

  • CATALÀ Hola! Em dic Marc Mirón, tinc 14 anys i sóc de Mataró, Barcelona. M’agrada el el món de la comunicació en general i passar temps amb familiars i amics. Les meves aficions inclouen jugar a futbol i escoltar música. M’agradaria ser quelcom relacionat amb el món de l’esport, com per exemple periodista esportiu, analista de futbol… En el meu temps lliure ja he intentat fer algun que altre escrit i aquest projecte m'ajudarà encara més els meus inicis al periodisme. CASTELLANO ¡Hola! Me llamo Marc Mirón, tengo 14 años y soy de Mataró, Barcelona. Me gusta el mundo de la comunicación, en general, y pasar tiempo con familiares y amigos. Mis aficiones incluyen jugar a fútbol y escuchar música. Me gustaría trabajar en algún oficio relacionado con el deporte, como por ejemplo ser periodista deportivo, analista de fútbol… En mi tiempo libre ya he intentado hacer algún escrito y este proyecto me ayudará aún más en mis inicios en el periodismo. ENGLISH Hi! My name is Marc Mirón, I’m 14 years old and I am from Mataró, Barcelona. I’m passionate about communication in general and spending with my family and friends. My hobbies are playing football and listening to music. I would like to work in a job related to with sports: sports journalist, football analyst… In my free time I usually write something, and this project will help me more in my beginnings as a journalist.

close

El més recent

Ramadan 2021

El martes día 13 de abril empezó el sagrado mes de Ramadán, el periodo de ayuno

Merlí Sapere Aude

La Quedada, amb Clàudia Vega i Martí Atance Fa unes setmanes es va estrenar la segona