Pràctiques proposades per un alumne de la universitat MIT

22 views

Separation of the components of a mixture

Avui l’alumnat de 4t ESO, dins l’optativa de física i química, ha realitzat  unes pràctiques de laboratori amb l’assistència d’un alumne del MIT que enguany no ha pogut anar al centre presencialment i ha realitzat la classe a través d’una videoconferència.

Aquestes pràctiques es realitzen per veure i experimentar amb els materials del laboratori.

La primera pràctica va consistir a separar mescles de components amb sorra i partícules de ferro i cromatografia.

Consistia a omplir la placa de petri amb sorra i amb un iman extreure les partícules de ferro que hi havia barrejades amb la sorra.

La segona pràctica va consistir a posar en un vas de precipitats una mica d’alcohol, pintar 3 rodones en un paper de filtre i posar-lo a sobre de l’alcohol per observar com s’escampava el retolador pel paper de filtre.

Les pràctiques proposades pel Victor Damptey de la universitat MISTI han estat molt interessant i profitoses, ja que els alumnes han pogut experimentar com separar les llimadures de ferro de la sorra i observar canvis de color en el paper depenent del retolador utilitzat. L’alumnat valora molt positivament aquestes pràctiques.

Redactors juniors

  • Català: Hola, em dic Helena Costa, tinc 15 i sóc de Cabrils. M'agrada molt escriure, socialitzar-me i gaudir el temps lliure amb els amics. Les meves aficions són escriure, el Taekwondo i escoltar música. M'agradaria formar la meva pròpia empresa o treballar d'alguna cosa relacionat amb la comunicació. I aquest projecte em donarà pas a saber escriure i aprendre més del món de la comunicació. Castellà: Hola, mi nombre es Helena Costa, tengo 15 y soy de Cabrils. Me gusta mucho escribir, socializar-me y disfrutar el tiempo con los amigos. Mis aficiones son escribir, Taekwondo y escuchar música. Me gustaría formar mi propia empresa o trabajar de algo relacionado con la comunicación. Y este proyecto me dará paso a saber escribir y aprender más sobre el mundo de la comunicación. Anglès: Hello, my name is Helena Costa, I am 15 and I am from Cabrils. I really enjoy writing, socializing and enjoying time with friends. My hobbies are writing, Taekwondo and listening to music. I would like to start my own company or work on something related to communication. And this project will give me a way to know how to write and learn more from the world of communication.

close

El més recent