Guaites del GEM: millorem la convivència de la nostra escola

37 views

El projecte Guaites va néixer el curs 18-19. Des de l’àmbit psicopedagog es va observar i detectar unes necessitats de millorar aspectes relacionats amb la convivència a l’escola.

Què és ser guaita i qui en forma part?

Un guaita és un alumne/a que s’encarrega de detectar i intervenir els conflictes en horari escolar.

Cada any, un grup de 17 alumnes de 3r d’ESO, comencen a formar-se per ser guaita, duent a terme diferents activitats amb la seva professora, la Paula, que és qui ho coordina, qui els guia i els forma. En aquesta formació una de les tasques més importants que tenen és crear un document per registrar els casos que passen al pati i deixar constància del problema i les persones involucrades. Llavors la professora ho fa arribar als tutors per fer una intervenció d’ajuda.

Quant temps dura la formació?

La formació la reben durant un trimestre i després, un cop formats, surten al pati identificats amb una banda groga que porten al braç.

Quin perfil ha de tenir un bon guaita?

A l’hora de triar aquesta optativa, n’has d’estar ben segur. S’ha de ser una persona que li agrada ajudar a la gent, que sap parlar amb autocontrol, ja que hauràs de tenir un càrrec que no és fàcil.

El curs passat i l’actualitat

L’alumnat de 4t d’E.S.O. no va tenir l’oportunitat d’acabar totes les pràctiques a causa del confinament i actualment estan tornant a tenir reunions amb la seva professora, la Paula.

Dels 17 participants, s’han format subgrups que van rotant cada setmana i seguiran així durant uns mesos, tots identificats amb la cinta groga.

Foto feta abans de la COVID-19

Redactors juniors

  • CAT Hola, em dic Clara Arcos, tinc 15 anys i visc a Mataró. M'agrada molt jugar a voleibol, anar a concerts amb amigues i fer noves amistats. Se'm dóna bastant bé escoltar a la gent i ajudar-la. A vegades quan no tinc res a fer, em poso a escriure a una llibreta coses que crec que passen interessants a la meva vida i que quan vulgui tornar a recordar allò ho tindré allà. Per això, aquesta assignatura m'ajudarà a millorar la meva escriptura a l'hora d'expressar-me. En un futur no tinc molt clar a que em vull dedicar, però professora d'educació infantil, és una cosa que em crida bastant l'atenció i sempre m'ha agradat. CAST Hola, mi nombre es Clara Arcos, tengo 15 años y vivo en Mataró. Me gusta mucho jugar al voleibol, también me gusta ir a conciertos con amigas y hacer nuevas amistades. Se me da bastante bien escuchar a la gente y ayudarla. A veces cuando no tengo nada que hacer, me pongo a escribir en una libreta cosas que creo que pasan interesantes en mi vida y que cuando quiera volver a recordar aquello lo tendré allí. Por ello, esta asignatura me ayudará a mejorar mi escritura a la hora de expresarme. En un futuro no tengo muy claro a que me gustaría dedicarme, pero profesora de educación infantil, es algo que me llama bastante la atención y siempre me ha gustado. ENG Hello, my name is Clara Arcos, I am 15 years old and I live in Mataró. I really like playing volleyball, I also like going to concerts with friends and making new friends. I'm pretty good at listening to people and helping them. Sometimes, when I have nothing to do, I start to write in a notebook things that I think are interesting in my life and that when I want to remember that again I will have it there. Therefore, this subject will help me to improve my writing when expressing myself. In the future I am not very clear about what I would like to do, but as a teacher of young children, it's something I've always liked.

close

El més recent