Tradicions nadalenques amb ulls marroquins

32 views

Som un grup d’estudiants de 4t d’ESO del Gem procedents del Marroc i volem donar el nostre punt de vista de les festes de Nadal

Hola, em dic Oussama El Ouahabi, vaig néixer al Marroc i sóc musulmà. Els meus pares són de Tànger, vam venir a Mataró al 2006. Vaig arribar amb un any i mig i per aleshores no coneixem cap de les tradicions catalanes.  A poc a poc hem anat incorporant algunes tradicions com ara els turrons. La meva germana, que té set anys, també fa cagar el Tió i ho gaudeix molt. Ara bé, a casa nostre no decorem la casa ni amb arbre, ni llums ni pessebre. No celebrem els reis, només anem a la cavalcada a veure’ls. 

Hola, jo em dic Jaber El Maimouni. Vaig néixer a Espanya i sóc Musulmà. Els meus pares són d’Alcazarquivir i van venir al 1998 a Mataró. Tot i que a casa no celebrem les festes nadalenques sí que mengem torrons, i estan molt bons! Aquesta “tradició” la tenim des que jo era molt petit i la continuem celebrant.  La meva família regala coses al meu germà petit, espero que algun dia em toqui a mi també. A casa no fem el Tió,  tampoc regalem res pels reis, només anem a veure la cavalcada.     

Hola, jo em dic Imad Zaroual, vaig néixer a Tànger, Marroc. La meva família i jo vam arribar a Espanya el 2006. Al principi, quan vam arribar, no seguíem cap tradició catalana. Però amb el pas del temps, vam anar adquirint els costums d’aquí. Avui en dia, encara que no celebrem Nadal com a tal, mengem torrons, ens reunim tota la família i fem activitats nadalenques; amics invisibles, regals, els petits de la família fan cagar el Tió…

Hola, jo em dic Ahmed Chaoui, vaig néixer al Marroc i sóc musulmà. Els meus pares són de Ayn Askar, van venir en el 2019 a viure a Mataró. Encara em costa entendre el català. És el meu segon any a Espanya i encara no celebro cap tradició.

El que conec del Nadal és que es reuneix tota la família per dinar. També sé que els pares donen regals als seus fills.

Redactors juniors

  • CATALÀ Hola! Em dic Marc Mirón, tinc 14 anys i sóc de Mataró, Barcelona. M’agrada el el món de la comunicació en general i passar temps amb familiars i amics. Les meves aficions inclouen jugar a futbol i escoltar música. M’agradaria ser quelcom relacionat amb el món de l’esport, com per exemple periodista esportiu, analista de futbol… En el meu temps lliure ja he intentat fer algun que altre escrit i aquest projecte m'ajudarà encara més els meus inicis al periodisme. CASTELLANO ¡Hola! Me llamo Marc Mirón, tengo 14 años y soy de Mataró, Barcelona. Me gusta el mundo de la comunicación, en general, y pasar tiempo con familiares y amigos. Mis aficiones incluyen jugar a fútbol y escuchar música. Me gustaría trabajar en algún oficio relacionado con el deporte, como por ejemplo ser periodista deportivo, analista de fútbol… En mi tiempo libre ya he intentado hacer algún escrito y este proyecto me ayudará aún más en mis inicios en el periodismo. ENGLISH Hi! My name is Marc Mirón, I’m 14 years old and I am from Mataró, Barcelona. I’m passionate about communication in general and spending with my family and friends. My hobbies are playing football and listening to music. I would like to work in a job related to with sports: sports journalist, football analyst… In my free time I usually write something, and this project will help me more in my beginnings as a journalist.

close

El més recent

DENIP

No a la violència El dia 30 de gener de cada any, des de 1964 ,