El sistema electoral als Estats Units

34 views

Com funcionen els vots als Estats Units? Guanya qui té més vots? Quins són els requisits per poder votar al país nord-americà?

El passat 3 de novembre es van celebrar les eleccions que enfrontaven els demòcrates contra els republicans: Donald Trump contra Joe Biden. Eleccions que van donar com a guanyador a Joe Biden. Quin recorregut han fet aquests candidats abans d’arribar a La Casa Blanca?

Com funcionen les eleccions en el país nord-americà?

Funcionen diferent que la resta de països: no guanya qui més vots té, sinó que qui més vots té en un Estat s’emporta el vot dels electors de tot aquell estat. A les eleccions del 2016, malgrat que Hillary Clinton va rebre gairebé 3 milions de vots més que Dolad Trump, va guanyar Trump perquè tenia més estats recolzant-lo.

Aquestes eleccions són molt importants; prendre una decisió essent president dels Estats Units pot afectar de manera directa a altres països, ja que els americans són un dels països més poderosos del món.

Per ser candidat a la presidència dels Estats units s’ha de ser ciutadà i per tant haver nascut en aquest país, tenir almenys 35 anys i haver viscut un mínim de 14 anys als Estats Units.

Quins són els requisits per poder votar als Estats Units?

Per poder exercir el dret a vot, és necessari ser ciutadà dels Estats Units, ser major d’edat i complir les condicions que estableix el teu estat de residència -és probable que en cada estat hi hagi condicions diferents-. Aquest registre no es fa una única vegada; cal repetir-lo quan hi ha un canvi de domicili, de cognoms, en cas de divorci…

Concloent, Joe Biden va ser elegit president en les eleccions més controvertides mai recordades en la història dels Estats Units a causa de l’enrenou entre els habitants a l’hora de fer el recompte de vots. Aquest sistema electoral és molt diferent comparat amb altres països, que no demanen orientacions ni orígens ètnics.

Fet per: M.M, O.E, H.C, S.S

Redactors juniors

  • CATALÀ Hola! Em dic Marc Mirón, tinc 14 anys i sóc de Mataró, Barcelona. M’agrada el el món de la comunicació en general i passar temps amb familiars i amics. Les meves aficions inclouen jugar a futbol i escoltar música. M’agradaria ser quelcom relacionat amb el món de l’esport, com per exemple periodista esportiu, analista de futbol… En el meu temps lliure ja he intentat fer algun que altre escrit i aquest projecte m'ajudarà encara més els meus inicis al periodisme. CASTELLANO ¡Hola! Me llamo Marc Mirón, tengo 14 años y soy de Mataró, Barcelona. Me gusta el mundo de la comunicación, en general, y pasar tiempo con familiares y amigos. Mis aficiones incluyen jugar a fútbol y escuchar música. Me gustaría trabajar en algún oficio relacionado con el deporte, como por ejemplo ser periodista deportivo, analista de fútbol… En mi tiempo libre ya he intentado hacer algún escrito y este proyecto me ayudará aún más en mis inicios en el periodismo. ENGLISH Hi! My name is Marc Mirón, I’m 14 years old and I am from Mataró, Barcelona. I’m passionate about communication in general and spending with my family and friends. My hobbies are playing football and listening to music. I would like to work in a job related to with sports: sports journalist, football analyst… In my free time I usually write something, and this project will help me more in my beginnings as a journalist.

close

El més recent