La cultura és segura

/
174 views

En aquestes circumstàncies de pandèmia s’han de mantenir les activitats culturals?

Els artistes han estat uns dels col·lectius més afectats per la pandèmia. No només parlem a nivell peninsular, sinó globalment, ja que s’han vist sotmesos a cancel.lar esdeveniments (concerts, obres de teatre, cinemes, firmes…).

En aquest context d’incertesa, quina resposta té el públic? Estem disposats a una cultura segura i a pagar encara que sigui una mica més per una entrada? Sabem que hi ha un aforament limitat i entenem que un/a artista s’ha de mantenir igual que un mestre, un empresari, un cambrer….

Hem  observat que no hi ha hagut cap rebrot important en cap ocasió cultural, és més segur que per exemple agafar el transport públic, perquè hi ha distàncies, la mascareta no te la pots treure en cap circumstància i tothom mira a una mateixa direcció. 

En els bars és al contrari, estem tots junts i en alguns les taules no estan separades amb els metres corresponents, no portem mascareta, ja que estem menjant o bevent, i trobem que això és més insegur que estar en  una platea.

Em tingut l’oportunitat de parlar amb l’actor Nil Bofill Graupera [actor dels “Miserables, Rent, Aladdin, Templo del fuego…” cantant de jazz i professor de cant]. Per saber com estan vivint els actors la pandèmia.                              

Ens ha explicat que els actors quan els suspenen una obra o un assaig no cobren. En canvi un mestre, un empresari , etc.. en cas de  no poder anar a treballar els fan un ERTE i segueixen obtenint els mateixos diners o una mica menys.

D’altra banda, ell pensa que no se sent del tot protegit a l’escenari, ja que no tots els actors prenen les mesures correctes dins i fora del teatre i no pot controlar el que fan i deixen de fer i això el preocupa.

En conclusió, la cultura ens ha mostrat un cop més que té tots els requisits per poder seguir fent actuacions amb normalitat i fent cas a les indicacions que demanen des de la direcció del cinema, auditori, sala, etc.

Redactors juniors

  • CAT Hola, em dic Clara Arcos, tinc 15 anys i visc a Mataró. M'agrada molt jugar a voleibol, anar a concerts amb amigues i fer noves amistats. Se'm dóna bastant bé escoltar a la gent i ajudar-la. A vegades quan no tinc res a fer, em poso a escriure a una llibreta coses que crec que passen interessants a la meva vida i que quan vulgui tornar a recordar allò ho tindré allà. Per això, aquesta assignatura m'ajudarà a millorar la meva escriptura a l'hora d'expressar-me. En un futur no tinc molt clar a que em vull dedicar, però professora d'educació infantil, és una cosa que em crida bastant l'atenció i sempre m'ha agradat. CAST Hola, mi nombre es Clara Arcos, tengo 15 años y vivo en Mataró. Me gusta mucho jugar al voleibol, también me gusta ir a conciertos con amigas y hacer nuevas amistades. Se me da bastante bien escuchar a la gente y ayudarla. A veces cuando no tengo nada que hacer, me pongo a escribir en una libreta cosas que creo que pasan interesantes en mi vida y que cuando quiera volver a recordar aquello lo tendré allí. Por ello, esta asignatura me ayudará a mejorar mi escritura a la hora de expresarme. En un futuro no tengo muy claro a que me gustaría dedicarme, pero profesora de educación infantil, es algo que me llama bastante la atención y siempre me ha gustado. ENG Hello, my name is Clara Arcos, I am 15 years old and I live in Mataró. I really like playing volleyball, I also like going to concerts with friends and making new friends. I'm pretty good at listening to people and helping them. Sometimes, when I have nothing to do, I start to write in a notebook things that I think are interesting in my life and that when I want to remember that again I will have it there. Therefore, this subject will help me to improve my writing when expressing myself. In the future I am not very clear about what I would like to do, but as a teacher of young children, it's something I've always liked.

  • Hola!! Em dic Jana Sabater, tinc 14 anys i sóc de Mataró, Barcelona. M’agrada molt l’esport, en particular la triatló i el volei. Les meves aficions són jugar a volei, córrer i tot el que estigui relacionat amb esport. M’agradaria estudiar el batxillerat social i després fer alguna carrera amb angles que m’agradi, que tinc idees però no estic segura.

  • CAT: Hola, amb dic Gala i tinc 15 anys. M’agrada ballar, és una cosa amb la que em sento molt bé. També m’agrada molt escoltar música, mirar la televisió i quedar amb els meus amics. Sobre els meus interessos professionals i escolars és escriure, redactar coses que m'interessen i normalment quan escric intento sempre expressar la meva opinió i punt de vista. ESP: Hola, me llamo Gala y tengo 15 años. Me gusta bailar, me hace sentir muy bien. También me gusta escuchar música, mirar la televisión y quedar con mis amigos. Sobre mis intereses profesionales y escolares son escribir y redactar cosas que me interesan y normalmente cuando escribo siempre lo hago desde mi punto de vista dando mi opinión. ENG: Hello, my name is Gala and I am 15 years old. I like to dancing, it is something that makes me feel well. I also like listening to music, watching TV and meeting my my friends. About my professional and school interests are writing things that interest me and normally when I write I always do it from my point of view and with my opinion.

  • CATALÀ: Hola, em dic Aina cots tinc 15 anys i sóc de Mataró, jugo a voley i M’agrada molt la música sobre tot tocar el piano la guitarra L’ukelele i cantar , en un futur vull estudiar batxillerat escènic a Barcelona tinc moltíssimes ganes de començar a fer coses d’aquest món ja que m'encanta actuar , el meu treball somiat és arribar a ser cantant i poder viure de la música. Moltes vegades m’assec el piano i em posar a composar cançons sobre la meva vida el que em passar, per això he triat aquesta optativa perquè crec que em podria ajudar a millorar escriure i em pot donar noves oportunitats CASTELLAR: Hola, mi nombre es Aina cots tengo 15 años y soy de Mataró, juego a voley y Me gusta mucho la música sobre todo tocar el piano la guitarra El ukelele y cantar, en un futuro quiero estudiar bachillerato escénico en Barcelona tengo muchísimas ganas de empezar a hacer cosas de este mundo ya que me encanta actuar, mi trabajo soñado es llegar a ser cantante y poder vivir de la música. Muchas veces me siento en el piano y me Pongo a componer canciones sobre mi vida lo que me pasa, por eso he elegido esta optativa porque creo que me podría ayudar a mejorar escribir y me puede dar nuevas oportunidades ANGLÈS: Hello, my name is Aina Cots I am 15 years old and I am from Mataró, I play volleyball and I really like music, especially playing the piano, the guitar, the ukulele and singing, in the future I want to study arts eceniques in Barcelona I really want to start doing things of this world because I love acting, my dream job is to become a singer and to be able to live from music. I often sit in my piano to compose songs about my life what happens to me, that is why I have chosen this lesson because I think it could help me to improve writing and it can give me new opportunities

close

El més recent

El meu primer vot

Preguntem a alguns adults sobre les diferents experiències que van tenir amb el seu primer vot