Estudiar fora de casa en temps de Covid-19

111 views

En Raúl Prada ens explica com està sent la seva experiència de viure a l’estranger durant la covid-19

En Raúl Prada és un alumne de 4t d’ESO de l’escola GEM que enguany ha marxat a Irlanda a fer un trimestre a l’estranger. Hem decidit fer-li una entrevista per saber com li va i que ens expliqui la seva experiència fora del país.

On viu en Raul? 

Viu a Dublín, Irlanda. A una urbanització on predomina la vegetació i els parcs naturals, situada als afores de la ciutat. 

L’urbanització

Quin temps fa a Irlanda? 

A Irlanda el temps és bastant humit però varia segons el moment; el dia pot començar amb un cel clar i solejat i de sobte començar a ploure o a la inversa. Però normalment destaquen els dies plujosos amb un vent fort.

Dublín

Com és la família d’acollida? 

La seva família d’acollida està formada pels pares i tres fills. És una família molt agradable on comparteixen molts moments i somriures. Els hi agrada molt sortir a menjar tots junts o veure pelis per la nit. Els pares, en l’àmbit de les normes, han deixat molta flexibilitat i llibertat.

Com és la convivència a casa? 

La relació i la convivència son molt bones; amb els tres germans d’acollida es porta molt bé. Amb el germà petit sempre juguen i, tot i que de vegades li està massa a sobre, s’ho passen molt bé. Amb el germà gran sempre juguen a la play i tenen molt bona relació, ja que només es porten un any.

Quina és la situació de la COVID-19 allà?

La situació de la covid-19 allà està bastant malament: han pujat molt els casos, n’hi ha uns 400 per dia, que és molt, ja que només son 6.000.000 d’habitants.

Han posat moltes restriccions: no es poden practicar activitats esportives i no es poden reunir a les cases de la gent. La única cosa que es fa és anar a l’escola, a treballar, a casa i a les botigues.

Com és la seva escola/institut?

És una escola privada molt gran. Els professors són molt estrictes: si arribes tard, encara que siguin 2 minuts, et posen una nota i has d’anar a una sala apart a escriure la normativa moltes vegades com a càstig.

l’escola

Quins horaris fa allà?

L’horari és similar al d’aquí. Es lleva a les 7.30 h del matí i l’acompanyen amb cotxe a l’institut per començar les classes a les 8:45 h. Allà, l’horari escolar és diferent del de Catalunya. A l’escola fan dues hores de classe i 10 minuts de pati, dues hores més de classe i aleshores tenen 40 minuts per dinar. Un cop dinats fan dues hores més de classe fins a les 15:30 h. En acabar l’escola va cap al gimnàs on està una hora aproximadament fins que torna a casa caminant. Normalment arriba sobre les 17:00 h, i en arribar va a jugar amb el germà petit. Sopa cap a les 18:00 h i va a dormir quan vol.

Com és la gastronomia d’Irlanda ?

La gastronomia a Irlanda és diferent. El menjar és força picant. S’acostuma a menjar molta patata i molt de pollastre. A l’escola normalment donen entrepans per dinar.

Quines assignatures fa?

A l’escola fa: geografia, història, mates, química, educació religiosa, emprenedoria, informàtica, educació física i meditació. Les assignatures que més li agraden són educació física i química perquè totes les classes són al laboratori i fan molts experiments.

Practica algun esport?

En una situació de normalitat hauria de fer handbol, però per tot el tema de la Covid-19 no es realitza cap esport, per això aprofita per anar al gimnàs per seguir fent esport.

Quin és el seu passatemps preferit ?

Els seus passatemps preferits són jugar a la PlayStation amb un dels seus germans d’acollida o estar a la sala d’estar amb la família mirant la tele o jugant tots plegats.

Què és el que mes troba a faltar d’aquí?

El que més troba a faltar és la gastronomia, ja que és una de les grans diferències que hi ha entre allà i aquí. També hi ha dies que troba a faltar el clima. Amb els amics i familiars s’hi comunica cada dia, per això no els troba tant a faltar.

Redactors juniors

  • Català Hola! Em dic Clàudia Lozano, tinc 15 anys hi visc a Mataró. M’agrada molt la gimnàstica artística i escriure perquè m’alliberen i em destensa dels meus pensaments i la meva ira. Em passaria tot el dia amb els meus auriculars escoltant música i desconnectant o bé passant moments amb les persones que estimo. Em considero una persona molt tranquil·la però tot i això quan tinc confiança amb les persones no paro mai de parlar. En un futur em voldria dedicar de professora de primària perquè m'agrada molt els nens i ensenyar però per altra banda m'apassiona el món dels audiovisuals i les noves tecnologies per això crec que aquest projecte pot ser un impuls i una oportunitat molt gran per aprofitar el màxim els coneixements i les experiències dels altres i conèixer tots els àmbits relacionats amb el periodisme. Castellano ¡Hola! Me llamo Clàudia Lozano, tengo 15 años y vivo en Mataró. Me gusta mucho la gimnasia artística y escribir porque me liberan y me destensan de mis pensamientos y mi ira. Me pasaría todo el día con mis auriculares escuchando música y desconectando o bien pasando momentos con las personas a las que amo. Me considero una persona muy tranquila pero aun así cuando tengo confianza con las personas no paró nunca de hablar. En un futuro me gustaría dedicarme de profesora de primaria porque me gusta mucho los niños y enseñar pero por otro lado me apasiona el mundo de los audiovisuales y las nuevas tecnologías por eso creo que este proyecto puede ser un impulso y una oportunidad muy grande para aprovechar el máximo los conocimientos y las experiencias de los otros y conocer todos los ámbitos relacionados con el periodismo. English Hello! My name is Clàudia Lozano, I am 15 years old and I live in Mataró. I really like artistic gymnastics and writing because they relax and release me from my thoughts and anger. I would spend all day with my headphones listening to music and disconnecting or spending time with the people I love. I consider myself a very calm person but even so when I have confidence with people, he never stopped talking. In the future I would like to dedicated a primary school teacher because I really like children and teaching but on the other hand I am passionate about the world of audiovisuals and new technologies that is why I believe that this project can be a boost and a very great opportunity to take advantage the maximum knowledge and experiences of others and know all areas related to journalism.

  • ESP Soy Salma Hernández Sekouri, nací en Barcelona un 6 de junio del 2005, tengo 15 años. Me gusta correr, sobre todo cuando estoy enojada o molesta, me ayuda a soltar toda la ira. Me agrada leer para desconectar, para estar en un mundo paralelo al mío. Disfruto saliendo en bicicleta con mi padre. Cocino para entretenerme, me gusta la música en general, pero sobre todo la música de los 80’ y los 90’. Mis canciones favoritas son Losing my religion, de Rem y Sultans of swing, de Dire Straits. Podría pasarme el día con mis auriculares escuchando música. También me agrada escribir, y me apetece aprender sobre esto y descubrir si en un futuro podría dedicarme a ello, aunque no tengo muy claro que quiero hacer. Y estas son las cosas que me gustan, pero… ¿Quién soy yo? Es una pregunta un tanto complicada, soy esa chica que puede parecer un tanto seria al principio, pero si me conoces soy totalmente lo contrario, siempre estoy riendo y charlando, desde pequeña he sido una niña alegre, siempre corría de un lado hacia otro, saltando, bailando, cantando... Soy esa chica que puede parecer fuerte, pero soy muy sensible. Soy una persona que siempre da todo de ella por la gente a la que quiere. Soy muy trabajadora, si quiero algo, lucharé hasta conseguirlo. Y esta es quien soy yo, aunque aun me queda mucho por aprender y mejorar. CAT Sóc la Salma Hernández Sekouri, vaig néixer a Barcelona un 6 de juny de l'any 2005, tinc 15 anys. M'agrada córrer, sobretot quan estic enfadada o molesta, m'ajuda a deixar anar tota la ira. M'agrada llegir per desconnectar, per estar en un món paral·lel almeu. Disfruto sortint en bicicleta amb el meu pare. Cuino per entretenir-me, m'agrada la música en general, però sobretot la música dels 80 'i els 90'. Les meves cançons preferides són Losing my religion, de Rem i Sultans of swing, de Dire Straits. Podria passar-me el dia amb els meus auriculars escoltant música. També m'agrada escriure, i em ve de gust aprendre sobre això i descobrir si en un futur podría dedicar-me, encara que no tinc molt clar que vull fer. I aquestes són les coses que m'agraden, però ... Qui sóc jo? És una pregunta una mica complicada, sóc aquella noia que pot semblar un tant seriosa al principi, però si em coneixes sóc totalment el contrari, sempre estic rient i xerrant, des de petita he estat una nena alegre, sempre corria d'un costat cap a un altre, saltant, ballant, cantant... Sóc aquella noia que pot semblar forta, però sóc molt sensible. Sóc una persona que sempre dóna tot d'ella per la gent a la que estima. Sóc molt treballadora, si vull alguna cosa, lluitaré fins aconseguir-ho. I aquesta sóc jo, tot i que encara em queda molt per aprendre i millorar. ENG I am Salma Hernández Sekouri, I was born in Barcelona on sixth June 2005. I am 15 years old. I like running, especially when I am annoyed or upset; it helps me to release the anger I feel. I like reading in order to disconnect and at the same time to live in a parallel world to mine. I enjoy cycling with my father. Cooking is an interesting entertainment to me. Generally I like listening to music, especially that of the 80's and 90’s. My favourite songs are: “Losing my religion by REM” and “Sultans of Swing by Dire Straits”; I can spend the whole day listening to music with my headphones. I also like to write and I want to learn about it and find out I wantto bé a writer in the future, although I am not very clear about what I want to do. These are the things that I like to do, but as for the question, who am I? It’s a bit complicated to answer. I am that kind of girl who appears, at first sight, to be somehow a serious person, but if you get to know me better, you would realise that I am totally the contrary of that first impression. Most of the time, I am laughing and talking, since child, I was a happy girl, moving and running from one side to another, jumping, dancing, and singing. Apparently, I may appear to be a very strong girl, but I consider myself a very sensitive person instead. Besides, I am that kind of person who gives her all for the people I love. I am a hardworking girl, and when it comes to something that I like and want, I will fight and do whatever is possible to achieve it. This is who I am, though I know that I have to many things more to learn and many others to improve.

  • Català Hola, em dic Imad Zaroual, tinc 16 anys i sóc de Mataró. Soc una persona molt sociable, xerraire i sempre estic somrient. M’agrada anar amb skate, passar temps amb amics, escoltar música, fer esport… M’agradaria tenir una empresa encara que no se de que. Anglès Hello, my name is Imad Zaroual, I am 16 years old and I am from Mataró. I am a very sociable, talkative person and I am always smiling. I like to skate, spend time with friends, listen to music, do sports … I would like to have a company even if I don't know what. Castellà Hola, mi es nombre Imad Zaroual, tengo 16 años y soy de Mataró. Soy una persona muy sociable, hablador y siempre estoy sonriendo. Me gusta ir con skate, pasar tiempo con amigos, escuchar música, hacer deporte… Me gustaría tener una empresa aunque no se de que.

  • Estudiante. Me gusta la fotografía y también me gusta leer.

close

El més recent

Ramadan 2021

El martes día 13 de abril empezó el sagrado mes de Ramadán, el periodo de ayuno

Merlí Sapere Aude

La Quedada, amb Clàudia Vega i Martí Atance Fa unes setmanes es va estrenar la segona