Estudiar fora de casa en temps de Covid-19

35 views

En Raúl Prada ens explica com està sent la seva experiència de viure a l’estranger durant la covid-19

En Raúl Prada és un alumne de 4t d’ESO de l’escola GEM que enguany ha marxat a Irlanda a fer un trimestre a l’estranger. Hem decidit fer-li una entrevista per saber com li va i que ens expliqui la seva experiència fora del país.

On viu en Raul? 

Viu a Dublín, Irlanda. A una urbanització on predomina la vegetació i els parcs naturals, situada als afores de la ciutat. 

L’urbanització

Quin temps fa a Irlanda? 

A Irlanda el temps és bastant humit però varia segons el moment; el dia pot començar amb un cel clar i solejat i de sobte començar a ploure o a la inversa. Però normalment destaquen els dies plujosos amb un vent fort.

Dublín

Com és la família d’acollida? 

La seva família d’acollida està formada pels pares i tres fills. És una família molt agradable on comparteixen molts moments i somriures. Els hi agrada molt sortir a menjar tots junts o veure pelis per la nit. Els pares, en l’àmbit de les normes, han deixat molta flexibilitat i llibertat.

Com és la convivència a casa? 

La relació i la convivència son molt bones; amb els tres germans d’acollida es porta molt bé. Amb el germà petit sempre juguen i, tot i que de vegades li està massa a sobre, s’ho passen molt bé. Amb el germà gran sempre juguen a la play i tenen molt bona relació, ja que només es porten un any.

Quina és la situació de la COVID-19 allà?

La situació de la covid-19 allà està bastant malament: han pujat molt els casos, n’hi ha uns 400 per dia, que és molt, ja que només son 6.000.000 d’habitants.

Han posat moltes restriccions: no es poden practicar activitats esportives i no es poden reunir a les cases de la gent. La única cosa que es fa és anar a l’escola, a treballar, a casa i a les botigues.

Com és la seva escola/institut?

És una escola privada molt gran. Els professors són molt estrictes: si arribes tard, encara que siguin 2 minuts, et posen una nota i has d’anar a una sala apart a escriure la normativa moltes vegades com a càstig.

l’escola

Quins horaris fa allà?

L’horari és similar al d’aquí. Es lleva a les 7.30 h del matí i l’acompanyen amb cotxe a l’institut per començar les classes a les 8:45 h. Allà, l’horari escolar és diferent del de Catalunya. A l’escola fan dues hores de classe i 10 minuts de pati, dues hores més de classe i aleshores tenen 40 minuts per dinar. Un cop dinats fan dues hores més de classe fins a les 15:30 h. En acabar l’escola va cap al gimnàs on està una hora aproximadament fins que torna a casa caminant. Normalment arriba sobre les 17:00 h, i en arribar va a jugar amb el germà petit. Sopa cap a les 18:00 h i va a dormir quan vol.

Com és la gastronomia d’Irlanda ?

La gastronomia a Irlanda és diferent. El menjar és força picant. S’acostuma a menjar molta patata i molt de pollastre. A l’escola normalment donen entrepans per dinar.

Quines assignatures fa?

A l’escola fa: geografia, història, mates, química, educació religiosa, emprenedoria, informàtica, educació física i meditació. Les assignatures que més li agraden són educació física i química perquè totes les classes són al laboratori i fan molts experiments.

Practica algun esport?

En una situació de normalitat hauria de fer handbol, però per tot el tema de la Covid-19 no es realitza cap esport, per això aprofita per anar al gimnàs per seguir fent esport.

Quin és el seu passatemps preferit ?

Els seus passatemps preferits són jugar a la PlayStation amb un dels seus germans d’acollida o estar a la sala d’estar amb la família mirant la tele o jugant tots plegats.

Què és el que mes troba a faltar d’aquí?

El que més troba a faltar és la gastronomia, ja que és una de les grans diferències que hi ha entre allà i aquí. També hi ha dies que troba a faltar el clima. Amb els amics i familiars s’hi comunica cada dia, per això no els troba tant a faltar.

Redactors juniors

  • Català Hola! Em dic Clàudia Lozano, tinc 15 anys hi visc a Mataró. M’agrada molt la gimnàstica artística i escriure perquè m’alliberen i em destensa dels meus pensaments i la meva ira. Em passaria tot el dia amb els meus auriculars escoltant música i desconnectant o bé passant moments amb les persones que estimo. Em considero una persona molt tranquil·la però tot i això quan tinc confiança amb les persones no paro mai de parlar. En un futur em voldria dedicar de professora de primària perquè m'agrada molt els nens i ensenyar però per altra banda m'apassiona el món dels audiovisuals i les noves tecnologies per això crec que aquest projecte pot ser un impuls i una oportunitat molt gran per aprofitar el màxim els coneixements i les experiències dels altres i conèixer tots els àmbits relacionats amb el periodisme. Castellano ¡Hola! Me llamo Clàudia Lozano, tengo 15 años y vivo en Mataró. Me gusta mucho la gimnasia artística y escribir porque me liberan y me destensan de mis pensamientos y mi ira. Me pasaría todo el día con mis auriculares escuchando música y desconectando o bien pasando momentos con las personas a las que amo. Me considero una persona muy tranquila pero aun así cuando tengo confianza con las personas no paró nunca de hablar. En un futuro me gustaría dedicarme de profesora de primaria porque me gusta mucho los niños y enseñar pero por otro lado me apasiona el mundo de los audiovisuales y las nuevas tecnologías por eso creo que este proyecto puede ser un impulso y una oportunidad muy grande para aprovechar el máximo los conocimientos y las experiencias de los otros y conocer todos los ámbitos relacionados con el periodismo. English Hello! My name is Clàudia Lozano, I am 15 years old and I live in Mataró. I really like artistic gymnastics and writing because they relax and release me from my thoughts and anger. I would spend all day with my headphones listening to music and disconnecting or spending time with the people I love. I consider myself a very calm person but even so when I have confidence with people, he never stopped talking. In the future I would like to dedicated a primary school teacher because I really like children and teaching but on the other hand I am passionate about the world of audiovisuals and new technologies that is why I believe that this project can be a boost and a very great opportunity to take advantage the maximum knowledge and experiences of others and know all areas related to journalism.

close

El més recent

Mostra de bona pràctica

Edició d’imatges a 4rt d’ESO Els alumnes de quart d’ESO d’informàtica han estat tunejant algunes imatges