Com ha afectat la covid-19 als alumnes de 2n de Batxillerat?

a Actualitat/Vida

Entrevista a Laia Boixet, alumna de 2n de Batxillerat del GEM

Aquest confinament ha afectat a tot l’alumnat i a tot el sistema escolar però un dels cursos on ha despertat més dubtes i angoixa ha estat a 2n de Batxillerat. 

Hem entrevistat a una alumna de 2n de Batxillerat del Gem, la Laia Boixet, per conèixer com va reaccionar a les diferents propostes fetes.

  • Bon dia Laia, una de les primeres propostes que es van fer va ser la de l’aprovat general de trimestre. Què et va semblar? 

Al principi vaig trobar injust que tothom aprovés amb la mateixa nota. Ara bé, vaig agrair quan es va afegir que es valoraria en positiu el treball del tercer trimestre donant un plus a l’alumnat que treballava i s’esforçava. 

Foto representant les diferents idees proposades
  • Van concloure  que es faria mitjana del primer i segon trimestre. Et va semblar bé? 

Crec que era el més just que es podia fer ja que es tenia en compte l’esforç realitzat durant el primer i el segon trimestre i el tercer només serviria per pujar nota. D’aquesta manera no perjudicaria a aquells que no tenen les condicions necessàries per poder treballar a casa o a aquells que els costa més i necessiten l’explicació d’un professor. 

  • Un altre tema polèmic o incert és el tema de la Selectivitat. Què n’opines del fet que s’hagi aplaçat?

El fet que s’hagi aplaçat la selectivitat a nivell d’estudis ens ha beneficiat  ja que estem tenint més temps per estudiar i acabar els temes que entren. 

Ara bé, si parlem de les vacances d’estiu ens ha perjudicat moltíssim. En el meu cas, i el de la majoria de gent, teníem viatges pagats i reservats després de la selectivitat, que s’han hagut de cancel.lar. Fer la selectivitat a principis de juliol ens retalla setmanes  d’estiu que haguéssim pogut gaudir amb els amics o per treure’s el carnet de cotxe, per exemple.

  • I què en penses de la opcionalitat que us han donat en les matèries específiques, el fet de poder escollir 4 exercicis dels 6 de la matèria? Creus que és la millor manera de resoldre el fet que no heu pogut treballar tot el temari a classe?

Sí, ja que hi ha temes que no hem pogut treballar a classe i la comprensió no és la mateixa. D’aquesta manera podràs deixar algun exercici que sigui d’aquell tema. Possiblement s’hagués pogut resoldre d’una altre manera, però així està molt bé perquè no perjudica a ningú, només ajuda.
Imagino que seguint aquest format  les notes de tall pujaran bastant i no ens podem fiar gaire de les dels anys anteriors a l’hora de triar el grau.

  • Creus que entrar a les universitat serà més fàcil o difícil? Per què?

Com bé he dit abans crec que les notes de tall pujaran, ara bé si aquest format de selectivitat fa que sigui més fàcil pujaran per tots i no per alguns, per tant la possibilitat d’entrar al grau que vols serà la mateixa que abans. 

  • Moltes gràcies i molta sort en el futur!
Alumnes de 2n de batxillerat fent la selectivitat

(català) Hola em dic Berta Boixet Lladó i tinc quinze anys. Sóc una alumna de 4rt d’ESO del GEM, participo en el Gemcom i visc a Mataró. Sóc una persona treballadora, responsable, lluitadora i a la que li agrada molt ajudar a qui ho necessita, però a la vegada sóc una mica tossuda. Una de les coses que més m’agraden són totes aquelles activitats que has de ser valenta per fer-les, sobretot els castells. També m’agrada molt estar envoltada de la gent que estimo i viure grans moments amb elles. Si voleu contactar amb mi aquí teniu el meu correu: berta.boixet@escolagem.cat

(castellano) Hola me llamo Berta Boixet Lladó y tengo quince años. Soy una alumna de 4º de ESO del GEM, participo en el Gemcom y vivo en Mataró. Soy una persona trabajadora, responsable, luchadora y que le gusta mucho ayudar a quien lo necesita, pero a la vez soy un poco terca. Una de las cosas que más me gustan son todas aquellas actividades que tienes que ser valiente para hacerlas, sobre todo los castillos humanos. También me gusta mucho estar rodeada de la gente que quiero y vivir grandes momentos con ellas. Si desea contactar conmigo aquí tenéis mi correo: berta.boixet@escolagem.cat

(english) Hello, my name is Berta Boixet Lladó and I am fifteen years old. I am a 4th ESO student in GEM, I participate in the Gemcom and I live in Mataró. I am a hard-working, responsible and a wrestler person, who likes to help those who need it, but at the same time I am a little stubborn. One of the things that I like most are all those activities that you have to be brave to do, especially human castles. I also like to be surrounded by the people I love and live great moments with them. If you want to contact me here you have my email: berta.boixet@escolagem.cat