Entrevistem en Bernat Martínez, un pianista talentós

a Actualitat/Vida

En Bernat Martínez és un alumne de 4rt d’ESO de l’escola GEM que durant aquest confinament està estudiant per un gran esdeveniment.

En Bernat aprofita aquesta situació i tantes hores a casa, per estudiar per una prova de música molt important, que pot influir en gran mesura sobre el seu futur.

Avui volem entrevistar-lo per conèixer en més detall com encara aquesta prova d’accés.

 • A quina edat vas començar a introduir-te en món de la música?

Des de ben petit, m’hee criat escoltant música. La meva germana,  també tocava i escoltava música clàssica, per això em resulta més fàcil tocar cançons clàssiques que ja em sonen que d’altres que no he escoltat mai. La meva germana va ser una gran inspiració.

 • Quins instruments toques actualment i quins t’agradaria tocar?

Ser tocar alguns instruments com el xilòfon, l’ukelele, la guitarra,la bateria però sobretot el piano. També canto.M’agradaria saber tocar millor la guitarra, ja que només ser tocar algunes cançons.

 • Com estàs vivint aquest confinament?

Aquest confinament l’estic dedicant sobretot a la música ja que m’estic preparant per una prova d’accés. Paral.lelament també estic fent les tasques corresponents a l’escola.

 • En un futur et veus dedican-te a la música?

Jo desitjo i espero poder dedicar-me plenament a la música. El problema de dedicar-se a les arts és que no tenen gaires sortides i això m’angoixa. Desitjaria dedicar-me a ensenyar música en una acadèmia o en el conservatori, tot hi que també m’agradaria viure de la meva música.

 • Quantes hores dediques al dia a tocar el piano? I a la setmana?

Depenent del dia en faig més o menys, la veritat és que no acostumo a contar les hores de treball, però segurament em passo més de dues o tres hores el dia.

 • Perquè és tan important aquesta prova d’accés?

Perquè és la manera de tenir un títol que acrediti el nivell al qual he arribat i també per saber si tinc el nivell suficient per anar a escoles de música amb cert renom. 

 • És difícil concentrar-se amb la teva família a casa?

No la veritat, casa meva és bastant gran i no em costa gaire concentra-me. Tot hi que no m’agrada practicar acompanyat. 

 • Com t’estàs preparant per aquesta prova?

M’haig de mentalitzar perquè estic una mica nerviós, cada cop menys i sé que com més pràctica més seguretat. Aquesta prova l’havia de fer  l’any passat, però vaig patir un accident i no la vaig poder fer, aleshores he hagut de tornar a estudiar  totes les peces, és com si hagués perdut un any de productivitat.

 • Fas classes online?

Faig dues hores a la setmana, la primera hora de música i la segona de llenguatge.

 • Has composat alguna cançó ?

Si, m’agrada poder plasmar emocions i moments en cançons.

 • Que significa la música per a tu?

Crec que la música és una manera d’expressar-se molt bonica i íntima, cada artista evoca els seus sentiments, els fa públics i la gent se sent identificada i l’escolta. Per a mi ho és tot, i crec que si t’agrada una cosa, se’t dóna bé i t’omple, ho has de donar tot per seguir fent allò que et fa feliç.

En Bernat ens ha enviat dos vídeos, un d’ell tocant una cançó que ha tret d’oïda i una altre.

cançó que tocarà d’oïda: https://youtu.be/adbnnaemmsY

cançó tocada d’oïda : https://youtu.be/8TQf84FsRZc

l’Altre cançó : https://youtu.be/yWkWMAVOUws

Redactat per Fiona Llorens i Anna Bellido

( Català ) Sóc l’Anna Bellido, una alumne de 4rt d’ESO del GEM, tinc quinze anys i visc a Mataró. Sóc una noia somiadora, responsable, que li encanta estar amb els amics i lluitar per aconseguir tots els meus repte, tot hi que també sóc una mica desordenada. Una de les coses que més m’agrada és el teatre, les pel·lícules de ciència ficció i les novel·les romàntiques.

( Castellà ) Soy Anna Bellido, una alumna de 4 de ESO del GEM, tengo quince años y vivo en Mataró. Soy una chica soñadora, responsable, que le encanta estar con los amigos y luchar para conseguir mis reto, también soy un poco desordenada. Una de las cosas que más me gusta es el teatro, las películas de ciencia ficción y las novelas románticas.

( English ) I am Anna Bellido, a 4th Grade ESO student in GEM, I am fifteen years old and I live in Mataró. I am dreamy and responsible girl, who loves being with my friends and struggles to achieve my challenge, all of which I am also a bit messy. One of the things I like most is theater, science fiction films and romantic novels.