Entrevista a Sara Espígul, actriu de teatre

a Actualitat/Cultura

Avui hem tingut el plaer de conèixer una mica més d’aprop la jove actriu Sara Espígul. La Sara és ex-alumna del GEM i coneguda per les seves diverses aparicions a TV3 i, sobretot per la seva trajectòria en teatre. En aquesta entrevista ens parla de com viu aquests dies de confinament, tot repassant els seus inicis als escenaris.

 • Com recordes la teva infantesa al GEM?

Guardo un molt bon record del meu grup de classe i del professorat. De fet, hi ha hagut moments al llarg de la vida que he recordat frases d’algun professor en el moment d’encarar diferents situacions.

 • Ja de petita sabies que volies ser actriu?

Ho vaig descobrir als 7 anys quan els meus pares em van portar al teatre a veure un musical “Germans de san”. Vaig riure, plorar… M’ho vaig passar tant bé, que quan vaig sortir els vaig dir que jo m’hi volia dedicar, aleshores em van apuntar a teatre i ja no he parat fins ara.

Parlem de la situació actual

 • Com estas vivint el confinament?

Tinc la sort que fa mig any ens vam traslladar a Argentona. Tinc dos fills i el fet de viure  en una casa amb un petit jardí ajuda molt. Els nens s’han adaptat molt bé.

 • Aquests dies que estàs confinada a casa, estàs realitzant alguna activitat relacionada amb el teatre?

En relació al teatre no, però m’he hagut de gravar per uns càstings i he col.laborat en algun vídeo relacionat amb el coronavirus. Concretament, em tocava la part d’explicar com és teletreballar amb nens a casa.

 • Es diu que els teatres seran dels últims llocs en poder obrir les portes un cop el confinament i les seves mesures acabin, què n’opines?

Estem molt perduts ja que no se sap com es tornarà a la normalitat ni quan. Per exemple, jo tenia una obra de teatre pel desembre, amb Focus al teatre Romea de Barcelona. Focus ja ha avisat que si només deixen omplir un terç de l’aforament no ho faran ja que no surt a compte. Sembla que fins al gener no es faran obres de teatre ben realitzades. Per sort es parla que els rodatges televisius tornaran al juliol/agost.

 • Com han afectat aquestes mesures de confinament als actors i actius? Heu rebut algun tipus d’ajuda per part de les administracions?

No, tot hi que sí que s’ha creat un manifest demanant i exigint que ens donguin algun recurs ja que hi havien moltes produccions que just s’estrenaven o s’havien d’estrenar en aquest període i que es perdran, i això suposa molta gent sense feina.

Creus que s’està perdent la tradició d’anar al teatre a causa de les noves tecnologies?

Tot hi que hi ha molta gent que pensa que al teatre li queden dos dies, a mi m’agradaria pensar que no és així,  ja que és una de les coses que més m’agrada i més sentit ha donat a la meva vida. És cert que la majoria del públic que va al teatre és gent adulta i seria bo que els joves s’hi anessin  apropant. Actualment hi ha moltes companyies, directors i dramaturgs que estan intentant crear un vincle amb els joves. És evident que les noves plataformes estan més a l’abast del jovent i és complicat que surtin a veure obres de teatre. 

 • Un cop es torni a la normalitat, creus que la gent tindrà por a anar a llocs públics com al teatre o tot el contrari?

Jo crec que sí, fins que no hi hagi una vacuna o algun remei per combatre el virus, la gent no començarà a fer vida normal.

Parlem de la teva trajectòria com a actriu

 • Quina és la obra o serie de televisió que t’ha agradat més gravar? 

Tinc molt bon record de la meva primera obra de teatre que vaig fer al Nacional, “Una vella coneguda olor”, d’en Josep Maria Benet i Jornet. Era la primera obra gran que feia, jo ja havia fet teatre però en teatres molt més petits, i amb aquesta vaig gaudir molt amb tot el procés.

I de sèrie podria dir “El Crack” ja que vaig tenir la sort de treballar amb gent que jo admirava i que no havia conegut encara, com en Joel Joan o en Julio Manrique i va ser com una escola per a mi.

 • Què t’agrada més fer obres de teatre, pel·lícules, series…?

Jo sempre he fet més teatre, però com que ara tinc dos nens, el teatre és més complicat amb la conciliació familiar, ja que has de deixar els nens molt aviat a la tarda i tornar a la matinada i aquest no és el model que vull pels meus fills ara mateix. Ara mateix prefereixo tenir més oportunitats en audiovisuals, per estar al seu costat i no perdre’m l’educació dels meus fills.

 • Quin personatge t’ha costat més interpretar?

No recordo un personatge en concret però tots els processos són difícils. Les setmanes abans d’estrenar entres en una mena de col.lapse i inseguretat que no sortirà bé, però aleshores tot tira endavant satisfactòriament.

 • I quin personatge t’ha agradat més fer?

El que ha tingut més continuïtat per mi i que he tingut la sort de fer ha estat la Sandra del Crack.  Interpretar-la durant 3 mesos a la primera temporada i 3 mesos a la segona, he pogut aprofundir en el personatge i en guardo molt bon record.

 • Tens algun projecte de futur?

En principi tinc una obra de teatre al Romea de Barcelona, amb Focus pel Nadal que ve però no se sap segur si es podrà realitzar.

Volem agrair a la Sara la seva disponibiliatat i amabilitat en respondre les nostres preguntes. Li desitgem molta sort i com es diu en teatre “Molta merda” Sara!

Redactat per Berta Boixet i Anna Bellido

( Català ) Sóc l’Anna Bellido, una alumne de 4rt d’ESO del GEM, tinc quinze anys i visc a Mataró. Sóc una noia somiadora, responsable, que li encanta estar amb els amics i lluitar per aconseguir tots els meus repte, tot hi que també sóc una mica desordenada. Una de les coses que més m’agrada és el teatre, les pel·lícules de ciència ficció i les novel·les romàntiques.

( Castellà ) Soy Anna Bellido, una alumna de 4 de ESO del GEM, tengo quince años y vivo en Mataró. Soy una chica soñadora, responsable, que le encanta estar con los amigos y luchar para conseguir mis reto, también soy un poco desordenada. Una de las cosas que más me gusta es el teatro, las películas de ciencia ficción y las novelas románticas.

( English ) I am Anna Bellido, a 4th Grade ESO student in GEM, I am fifteen years old and I live in Mataró. I am dreamy and responsible girl, who loves being with my friends and struggles to achieve my challenge, all of which I am also a bit messy. One of the things I like most is theater, science fiction films and romantic novels.

El més recent de

Anar a dalt