Mesures per contenir el coronavirus

a Actualitat/Vida

Com tothom ja sap, el coronavirus és un virus molt perillós que ha provocat una pandèmia arreu del món.

Quines mesures ha decidit el Govern d’Espanya que prenguem?

Actualment tota Espanya està en quarantena i per l’estat d’alarma no podem sortir de casa sinó és estrictament necessari, ja sigui per passejar el gos, comprar menjar o anar a la farmàcia.

Quins llocs han tancat?

Conjuntament amb el Consell de Salut han tancat les activitats d’oci i esdeveniments amb la finalitat de reduir els casos. 

Per exemple el funcionament del transport públic ara funcionarà un terç de la capacitat i s’ha incrememntat la desinfecció.

A part, les instal·lacions esportives públiques i privades han tancat juntament amb teatres, cinemes, sales de festa i de concerts, discoteques, salons de jocs, parcs d’atracció…

Els llocs de restauració també han tancat, com bars, restaurants, cafeteries i centres comercials.

Finalment, han tancat els centres i serveis de d’educació, s’han suspès les activitats en els centres ocupacionals i altres relacionades.

Els establiments hotelers també han estat tancants, menys els centres sanitaris i socials residencials.

Si hem de sortir per necesitat, ens hem de protegir?

Si hem de sortir de casa pels motius explicats anteriorment, ens hauriem de posar mascaretes i guants, evitar el contacte amb altres persones i a l’arribar a casa rentar–nos bé les mans, i si volem a més amb desinfectant.

Com conseqüència d’aquestes decisions, la gran majoria de ciutats es veuen buides i solitàries.

Aquestes mesures les hem de complir tots i totes, per no causar més infectats i evitar perjudicar a les persones més vulnerables que ens envolten.

(català) Hola, em dic Maria Masferrer, sóc alumne de l’escola GEM i participo en el GEMCOM. Sempre he estat atenta en el tema de las noticies arreu del món ja que trobo molt important saber el que està passant al nostre dia a dia. Sóc autònoma, sincera i bastant empàtica, també m’agrada ajudar a la gent. M'apassiona el món de la música, sobre tot el emo-rap i el rap español. També m’agrada el dibuix i un dels meus hobbies és anar i fer trucs amb el skate.

(Español) Hola, mi nombre Maria Masferrer, soy alumna de la escuela GEM y participo en el GEMCOM. Siempre he estado atenta en el tema de las noticias que pasan por todo el mundo ya que pienso que es muy importante saber lo que está pasando en nuestro día a día. Soy autónoma, sincera y bastante empática, también me gusta ayudar a la gente. Me apasiona el mundo de la música, sobre todo el emo-rap y el rap español. También me gusta el dibujo y uno de mis hobbies es ir y hacer trucos con el skate.

(English) Hello, my name is Maria Masferrer, I am a student at the GEM school and I participate in the GEMCOM. I have always been alert to the topic of the news around the world because I think its very important to know what is happening in our day to day life. I am autonomous, sincere and quite empathetic, I also like to help people. I’m passionate about the world of music, especially emo-rap and Spanish rap. I also like drawing and one of my hobbies is to go and do tricks with the skateboard.