https://www.arteinformado.com/guia/o/fundacio-vila-casas-101348

L’ art ocult

a Actualitat/Cultura

Fundació Vila Casas

La Fundació Vila Casas és una fundació privada sense ànim de lucre l’objectiu de la qual és promoure l’art català.

Fou fundada per l’empresari farmacèutic Antoni Vila Casas al 1986.

Una altre tema que volen fomentar és que, més enllà dels artistes contemporanis més reconeguts, també va haver-hi d’altres amb molt talent que no van tenir l’oportunitat de tenir tant d’èxit com els altres.

Està formada per cinc espais expositius: tres d’aquest són museus d’art contemporani i dos àmbits són espais en el quals es fan exposicions temporals.

Antoni Vila Casas ve d’una família que és dedicava a la indústria tèxtil, tot i que ella va decidir estudiar la carrera de farmàcia i es va dedicar al món farmacèutic, la qual cosa es d’estranyar ja que als anys 60 la indústria farmacèutica no tenia gran presència.

Espais Volarts:

Inaugurat el 2002 i amb reformes recents al 2017, en aquest museu les exposicions que es poden veure són temporals i d’artistes catalans contemporanis. No són col·leccions noves sinó que són antigues.  

És el museu amb més visitants a l’any, amb 32.000 visitants aquest darrer any 2018.

L’entrada d’una persona val al voltant d’uns 5 euros.

Per més informació https://www.fundaciovilacasas.com/ca/activitats


(Català) Hola sóc la Clara Hernández. Una alumne de 4t d’ESO, participo en el programa de l’escola anomenat GEMCOM, que es una iniciativa que es va començar fa 1 any, jo hi participo en la segona generació, és a dir, m’estreno aquest any. Sóc una persona molt entusiasta i amb ganes de treballar, també sóc molt curiosa la qual cosa fa que m’agradi estar ben assabentada del les notícies que ens envolten al dia a dia. La meva passió és el dibuix, el meu estil es peculiar la qual cosa el fa únic i diferent dues paraules que em descriuen molt bé i que m’agraden molt, en un futur em veig de dissenyadora gràfica a una empresa de disseny de moda. Si voleu contactar amb mi aquí teniu el meu correu: clara.hernandez@escolagem.cat

(Castellano) Hola soy Clara Hernández. Una alumna de 4º de ESO, participó en el programa de la escuela llamado GEMCOM, que es una iniciativa que se empezó hace 1 año, yo participo en la segunda generación, es decir, me estreno este año. Soy una persona muy entusiasta y con ganas de trabajar, también soy muy curiosa lo que hace que me guste estar bien enterada de las noticias que nos rodean al día a día. Mi pasión es el dibujo, mi estilo es peculiar lo que lo hace único y diferente dos palabras que me describen muy bien y que me gustan mucho, en un futuro me veo de diseñadora gráfica en una empresa de diseño de moda. Si quereís contactar conmigo aquí tenéis mi correo: clara.hernandez@escolagem.cat

(English) Hi, I‘m Clara Hernández. A 4th year student of ESO, I participate in the school program called GEMCOM, which is an initiative that began 1 year ago, I participated in the second generation, that means, I get involved this year. I am a very enthusiastic and willing person to work, I am also very curious which means that I like to be well acquainted with the news that surrounds us every day. My passion is drawing, my style is peculiar, which makes it unique and different, two words that describe me very well and that I like it a lot, in the future I see myself as a graphic designer at a fashion design company. If you want to send me some mails here you have my gmail: clara.hernandez@escolagem.cat