Gemlit

a Actualitat/Cultura

Un nou projecte per promoure la lectura

Gemlit és un nou projecte innovador que pretén promoure la lectura entre els alumnes

Aquesta idea va sorgir ja que la gran majoria d’alumnes estan molt implicats en les noves tecnologies com els mòbils, iPads… mentre només un petit grup s’interessen per la lectura.

Aquest projecte pretén animar a aquests pocs estudiants per llegir una mica més en les estones lliures i estar menys pendents dels aparells electrònics. Un segon objectiu és animar als alumnes menys interessats en llegir més enllà de les lectures obligatòries.

S’han preparat diferents activitats durant el curs. El tret de sortida es va fer durant la Marató, de TV3, el 15 de desembre de 2019 a l’escola on es va fer una venda solidària amb llibres de segona mà.

Per Sant Jordi estava previst inaugurar un punt d’intercanvi de llibres recollits les setmanes abans entre els alumnes.

A una classe de l’ESO, també estava previst que crear un arbre a la paret per anar posa’n fotos de les lectures i posar si els i agrada o no.

A part d’aquestes activitats en tenen pensades d’altres: un grup de lectura en algunes hores de pati perquè els alumnes interessats puguin donar l’opinió  del llibre que han llegit i cada classe tindrà un racó amb llibres per les estones lliures a classe.

Aquesta iniciativa la porten a terme les professores de llengüa Laia Ferrer i la Nerea Montaño, de l’Escola GEM.

(català) Hola, em dic Maria Masferrer, sóc alumne de l’escola GEM i participo en el GEMCOM. Sempre he estat atenta en el tema de las noticies arreu del món ja que trobo molt important saber el que està passant al nostre dia a dia. Sóc autònoma, sincera i bastant empàtica, també m’agrada ajudar a la gent. M'apassiona el món de la música, sobre tot el emo-rap i el rap español. També m’agrada el dibuix i un dels meus hobbies és anar i fer trucs amb el skate.

(Español) Hola, mi nombre Maria Masferrer, soy alumna de la escuela GEM y participo en el GEMCOM. Siempre he estado atenta en el tema de las noticias que pasan por todo el mundo ya que pienso que es muy importante saber lo que está pasando en nuestro día a día. Soy autónoma, sincera y bastante empática, también me gusta ayudar a la gente. Me apasiona el mundo de la música, sobre todo el emo-rap y el rap español. También me gusta el dibujo y uno de mis hobbies es ir y hacer trucos con el skate.

(English) Hello, my name is Maria Masferrer, I am a student at the GEM school and I participate in the GEMCOM. I have always been alert to the topic of the news around the world because I think its very important to know what is happening in our day to day life. I am autonomous, sincere and quite empathetic, I also like to help people. I’m passionate about the world of music, especially emo-rap and Spanish rap. I also like drawing and one of my hobbies is to go and do tricks with the skateboard.