Parlem amb una alumna francesa sobre el Coronavirus

a Actualitat/Vida

Entrevistem a la Lilou Benoist, una estudiant francesa de La Savoie, que va participar en l’intercanvi lingüístic (Grenoble/Catalunya) i que vam tenir a l’escola durant un mes.

Fa unes setmanes que a causa del coronavirus, la Lilou va haver de tornar al seu país, ja que era molt arriscat seguir amb aquest projecte i estar lluny de la seva família donades les circumstàncies que vivíem i que estaven per venir.
Tot i això, hem seguit en contacte i alguns companys hem parlat amb ella per saber com portava això del confinament.
Ens ha explicat que ella, al viure en un lloc molt rural i poc civilitzat té una mica més de llibertat, ja que ningú els veu, però això no vol dir que abusin de sortir al carrer, si poden quedar-se a casa, molt millor. Pot sortir per ajudar a la gent gran que necessita comprar coses, per passejar el gos, per anar a córrer i poca cosa més.
Diu que no està excessivament espantada. De moment tota la seva família està bé, però òbviament no li fa cap gràcia aquest tema, com a cap de nosaltres.
També ens ha explicat que té molts deures. Ha de treballar cada dia per no perdre el ritme i com que tots els seus amics estan confinats igual que ella, no els ha pogut veure d’ençà que es va acomiadar d’ells per venir a Catalunya, i els troba molt a faltar.
Tot i que França porta uns 3 dies més que nosaltres des que el virus es va començar a escampar, porten la meitat de casos confirmats, això sí, igual que aquí, hi ha molta més gent infectada però que o no és conscient o que no es pot fer la prova.
França ha reconegut que hi ha hagut 5.387 morts, mentre que a Espanya hi ha hagut 10.935.
Ens hem alegrat molt de veure-la i poder parlar amb ella una estona, ha estat genial!

  • Una pinzellada del seu sentit de l’humor. Quins “memes” han circulat per França?
“Les joies conmemoratives per no oblidar mai el 2020”.
-Hi ha un forat dins el teu currículum, què vas fer durant el 2020?
-Em vaig rentar les mans.

CATALÀ: Hola, sóc la Gemma de Paco. Sóc una alumna de 4t d’ESO a l’escola GEM, i participo al projecte GEMCOM. Visc a Arenys de Munt. Sóc sensible, però també molt treballadora i responsable. M’agrada escriure i donar la meva opinió de molts temes. I m’interessa el món de la psicologia i de la sociologia.

CASTELLANO: Hola, soy Gemma de Paco. Soy una alumna de 4to de la ESO en la escuela GEM, y participo en el proyecto GEMCOM. Vivo en Arenys de Munt. Soy sensible, pero también muy trabajadora y responsable. Me gusta escribir y dar mi opinión de muchos temas. Y me interesa el mundo de la psicología y de la sociología.

ENGLISH: Hi, I’m Gemma de Paco. I’m a student of 4th of ESO in GEM, and I take part in the GEMCOM project. I live in Arenys de Munt. I am sensitive, but also very hardworking and responsible. I like writing and giving my opinion of different topics. And I’m interested in the circle of the psichology and the sociology. gemma.depaco@escolagem.cat Instagram: @gemmadepacoo

El més recent de

Anar a dalt