Diari de confinament

a Actualitat/Espai Creatiu/Vida

DIA 1- Divendres 13 de Març 2020.

S’han cancel·lat les classes durant dues setmanes, a tota Catalunya i han recomanat quedar-se a casa.

Estic bastant afectada i atabalada, i no porto ni 24 hores a casa, em sento atrapada. L’únic que he fet durant el dia ha estat mirar series i dormir.

DIA 2- Dissabte 14 de Març 2020.

Avui ja han anunciat oficialment que tothom s’ha de quedar a casa, és a dir, que ens hem de confinar. Han dit que serà així mínim durant 15 dies. Espero que no s’allarguin, aquests 15 dies.

Avui també estic bastant atabalada i necessito sortir al carrer, encara que sé que no puc. La meva mare ha sortit a comprar, m’ha explicat que mai havia vist tanta gent al supermercat. No quedava farina, ous, fruita i verdura…

Productes com la llet gairebé esgotats.

DIA 3- Diumenge 15 de Març 2020.

Els casos de Coronavirus segueixen pujant, esperem que tot aquest sacrifici valgui la pena al final.

He decidit ser positiva, ja que queden tants dies per quedar-nos a casa. He anat a passejar amb els meus pares i el meu germà per la urbanització, ja que feia un bon dia, hem gaudit una estona de la natura i ens hem esvaït. He estat jugant a jocs i he parlat amb els meus amics per FaceTime. En definitiva, m’ha passat el dia ràpid.

DIA 4- Dilluns 16 de Març 2020.

Avui ens han enviat molts deures i he estat quasi tot el dia organitzant-me i fent-los. He estat parlant amb amics per FaceTime. A la tarda he baixat a comprar amb la meva mare i hi havia la mateixa situació que dissabte, no quedaven gaires productes essencials com ous, fruita, verdura o carn.

DIA 5- Dimarts 17 de Març 2020.

Han tancat les fronteres a les 00:00. També han anunciat que la gran baixada en l’activitat empresarial a Espanya provocarà una onada d’ERTEs per part de les empreses. I el Consell de Ministres, en la reunió d’aquest dimarts, ha aprovat l’agilització d’aquest procediment.

A casa meva no ha sigut un dia molt interessant, he estat tot el dia fent feina de l’escola i parlant per FaceTime amb amics.

DIA 6- Dimecres 18 de Març 2020.

Avui Espanya frega els 14.000 casos de Coronavirus, 2.500 més que a les últimes hores.

He estat fent feina de l’escola durant quasi tot el dia, un altre cop. I he tornat a baixar a comprar. Aquesta vegada, el supermercat on vaig a comprar habitualment només deixaven entrar a 10 clients com a màxim i el stock seguia sent baix. Com dilluns, no quedava verdura ni fruita i encara faltaven alguns productes essencials. He estat prou bé durant el dia, una mica angoixada per la quantitat de feina, però res important.

DIA 7- Dijous 19 de Març 2020.

82 persones amb coronavirus ja han rebut l’alta a Catalunya des de l’inici del brot. Tot i això, segueixen havent-hi molts infectats nous, uns 3.000. Però a la Xina ja hi ha bones notícies, avui ha sigut el primer dia des de l’inici del brot que no hi ha hagut contagis locals.

Avui m’he pres un dia més de tranquil·litat, ha fet molt bon dia i he decidit relaxar-me una mica. Tot i això, he estat fent feina una estona al matí i una estona més al vespre. Al migdia i a la tarda he estat meditant amb el meu germà petit, he cuinat i he estat fent fotos. En definitiva, crec que avui ha sigut un dia productiu i he estat contenta.

DIA 8- Divendres 20 de Març 2020.

El sistema sanitari s’està preparant per fer front al col·lapse que es preveu d’aquí a pocs dies. Els hospitals catalans hauran d’afrontar uns dies que seran complicats degut al creixement de casos de coronavirus. Ja se superen els 3.200 infectats i 82 morts. El cap de setmana s’entrarà en aquesta fase extrema, i s’estan habilitant nous espais, com els hotels, per instal·lar-hi altres tipus de malalts, que no siguin greus.

Ha estat un dia assolellat i tranquil, he gaudit mirant sèries al sofà, escoltant música i també he treballat una estona! Quan he anat a comprar amb la meva mare, tothom anava amb mascareta i guants. Hi havia moltíssima cua i hem vist que tothom anava sol així que m’he quedat al cotxe esperant. I tampoc quedaven gaires productes, com en anteriors ocasions.

DIA 9- Dissabte 21 de Març 2020.

Espanya frega els 25.000 contagiats i supera els 1.300 morts. El nombre de contagiats i morts puja com l’espuma, tot i això, a moltes de les persones infectades de fa unes setmanes, els hi van donant l’alta.

M’he aixecat tard, i després de dinar he fet una mica més de feina i he mirat la televisió. Començo a tenir els ànims baixos, fa més d’una setmana que estic confinada i encara que he intentat estar tranquil·la, trobo molt a faltar als amics i a la família… Em sento angoixada i avorrida de tant d’estar a casa, bé com tothom, suposo. 

DIA 10- Diumenge 22 de Març 2020.

El president Pedro Sánchez ha confirmat aquest matí que l’estat d’alarma s’allargarà fins a l’11 d’abril. Crec que en aquest punt tots sabíem que això passaria. A mi el que realment em preocupa és la gent que no s’està quedant a casa, crec que s’hauria de fer un confinament total, menys de la gent que siguin estrictament necessaris els seus serveis. Quan més aguantem a dins de casa, menys temps s’allargarà tota aquesta situació que ens supera a totes.

El dia d’avui ha sigut bastant avorrit, he jugat a videojocs i he parlat amb amics per FaceTime.

DIA 11- Dilluns 23 de Març 2020.

Ja hi ha més de 33.000 casos i prop de 2.200 morts per coronavirus a Espanya. Segons les dades del Govern, en les últimes hores s’han confirmat gairebé 5.000 casos nous, i gairebé 400 persones més han perdut la vida. I les funeràries deixaran de recollir cadàvers de víctimes de coronavirus per la falta d’equips de protecció.

He passat el dia escoltant música i fent feina, i també he dibuixat. He estat tranquil.la avui, no he volgut pensar-hi molt.

DIA 12- Dimarts 24 de Març 2020.

Espanya suma gairebé 2.700 morts i voreja els 40.000 contagiats. Aquesta és una xifra molt alta i crec que tothom està molt preocupat, jo inclosa. Els positius de Covid-19 a Espanya es multipliquen, i Sanitat augura que s’aconseguirà el pic de casos aquesta setmana.

El meu dia no ha estat massa interessant, realment cada dia faig el mateix i sento que visc en un diumenge infinit. Començo a notar angoixa i preocupació. Tot i així, estic intentant seguir una rutina: una estona de treball, i després relax  (mirant series, jugant a videojocs, cuinant…).

DIA 13- Dimecres 25 de Març 2020.

Espanya ja supera a la Xina en víctimes mortals per coronavirus. I ja s’ha anunciat que la selectivitat es farà entre el 22 de juny i el 10 de juliol.

M’aixeco un dia més, i faig el mateix que el dia anterior. Aquesta situació que estem passant sembla una pel.lícula. Però almenys cada dia que passa ens apropem al final de tot plegat. Em va bé tenir una data com a “final”, ja que així vaig fent un compte enrere mentalment i em tranquil·litza. Realment penso que això ens acabarà aportant algun aspecte positiu i valors nous, ara valoro més les coses i les persones que tenia al meu voltant. I també m’adono de la llibertat que tenia i de lo privilegiada que era. 

Pseudònim: Cel Blau

CATALÀ: Hola, sóc la Gemma de Paco. Sóc una alumna de 4t d’ESO a l’escola GEM, i participo al projecte GEMCOM. Visc a Arenys de Munt. Sóc sensible, però també molt treballadora i responsable. M’agrada escriure i donar la meva opinió de molts temes. I m’interessa el món de la psicologia i de la sociologia.

CASTELLANO: Hola, soy Gemma de Paco. Soy una alumna de 4to de la ESO en la escuela GEM, y participo en el proyecto GEMCOM. Vivo en Arenys de Munt. Soy sensible, pero también muy trabajadora y responsable. Me gusta escribir y dar mi opinión de muchos temas. Y me interesa el mundo de la psicología y de la sociología.

ENGLISH: Hi, I’m Gemma de Paco. I’m a student of 4th of ESO in GEM, and I take part in the GEMCOM project. I live in Arenys de Munt. I am sensitive, but also very hardworking and responsible. I like writing and giving my opinion of different topics. And I’m interested in the circle of the psichology and the sociology. gemma.depaco@escolagem.cat Instagram: @gemmadepacoo

El més recent de

Anar a dalt