Carnestoltes, una tradició més del GEM

a Actualitat/Vida

Arriba el Carnestoltes a l’escola

Durant aquest últim mes els alumnes de primària de l’escola GEM van estar preparant les seves disfresses per la rua del divendres 21 de febrer. El tema d’enguany era els personatges literaris i cada curs va escollir una disfressa representativa, com per exemple: els de primer de primària van anar de l’elefant Elmer, on després la lluïen fent un ball. Els de tercer de primària s’encarregaven de fer la Cuca, que és una espècie de cuc construït a mà que després els alumnes el passegen per tota l’escola.

Carnaval al GEM

El mateix divendres després de l’hora del pati, un enviat del carnestoltes va arribar a l’escola per anunciar l’arribada del Carnestoltes i les consignes. Aquest any consistia a portar un barret al cap.

Aquesta festa se celebra des del 21 fins al 26 de febrer, el Dimecres de Cendra, on es crema el carnestoltes, una de les tradicions del GEM.

Ara ja fa dues setmanes que va arribar la Vella Quaresma. 

La Quaresma és un període de 7 setmanes, que comença després del Carnestoltes i que se celebra des del Dimecres de Cendra fins al Diumenge de Pasqua. Aquest any s’allargarà fins al dijous dia 9 d’abril,  Dijous Sant. El dia 5 comença la setmana Santa i acaba el dia 13 d’abril que és Dilluns de Pasqua, el Dilluns de la Mona a Catalunya.

A l’escola cada setmana que passa es talla una de les 7 potes de la Quaresma i cada vegada ho fa un curs diferent cantant una cançó creada per ells i elles. 

Notícia redactada per la Xènia Paredes, la Maria Masferrer i la Fiona Llorens.

(Català) Em dic Fiona Llorens, tinc quinze anys, sóc una alumna de 4rt d’ESO de l’escola GEM i visc a Mataró. Sóc treballadora, amable, m’agrada ajudar, col.laboro en tot el que puc. D’extraescolars faig ballet i música. M’agrada molt cantar i ballar, perquè em relaxa i així desconnecto. També, faig teatre amateur a la Sala Cabanyes amb els meus amics i amigues i des de petita he actuat en Els Pastorets de Mataró.

(Castellà) Me llamo Fiona Llorens, tengo quince años, soy una alumna de 4rt de ESO de la escuela GEM y vivo en Mataró. Soy trabajadora, amable, me gusta ayudar, en todo lo que puedo. De extraescolares hago ballet y música. Me gusta mucho cantar y bailar, porque me relaja y así desconecto. También, hago teatro amateur en la “Sala Cabanyes” con mis amigos y amigas y desde pequeña he actuado en “Els Pastorets de Mataró”.

(English) My name is Fiona Llorens, I’m fifteen years old, I’m student of 4rt of ESO in GEM school and I live in Mataró. I’m worker, kind, I like to help, collaborate with all that I can… The activities that I do after school are ballet and music. I like so much dancing and singing, because I feel relax. I do theatre amateur in “Sala Cabanyes” with my friends and I play in “Els Pastorets de Mataró” since I was little. instagram: @fionallorens gmail: fiona.llorens@escolagem.cat