Violència Sexual: experiències desagradables que deixen petjada

a Actualitat/Vida

La violència sexual abasta actes que van des de l’assetjament verbal a la penetració forçada, des de la pressió social i la intimidació a la força física.

Patir una violació de la teva intimitat és un fet que cap persona hauria de viure. Però el trauma no acaba aquí. Contínua quan els prejudicis, els estereotips i la violència institucional s’acarnissa amb elles. Un camí ple de pedres en el qual a la fi, moltes víctimes són tractades com a culpables o com a mentideres. 

Vivint i veient aquest tipus de situacions, hem decidit fer visibles alguns d’aquests casos que tenim molt propers. Hem preguntat a noies de l’ESO si havien patit algun tipus de violència sexual, ja siguin comentaris pel carrer, intimidacions o tocaments. Ens han parlat de molts més casos dels que ens esperàvem i dels que hi ha en el següent vídeo. Però algunes persones no han volgut ser filmades explicant aquestes experiències que mai haurien d’haver patit, totalment respectable.

Per això i més, amb aquestes experiències volem conscienciar dels comentaris pel carrer, crits, tocaments, intimidacions, seguiments, etc. Volem deixar clar que aquest tipus d’agressions són innecessàries i es poden evitar. Volem deixar clar que un acte com aquest deixa una petjada enorme en les persones que ho pateixen i en són elles les que han d’assumir les conseqüències.

Redactat per Gemma de Paco i Anna Bellido.

CATALÀ: Hola, sóc la Gemma de Paco. Sóc una alumna de 4t d’ESO a l’escola GEM, i participo al projecte GEMCOM. Visc a Arenys de Munt. Sóc sensible, però també molt treballadora i responsable. M’agrada escriure i donar la meva opinió de molts temes. I m’interessa el món de la psicologia i de la sociologia.

CASTELLANO: Hola, soy Gemma de Paco. Soy una alumna de 4to de la ESO en la escuela GEM, y participo en el proyecto GEMCOM. Vivo en Arenys de Munt. Soy sensible, pero también muy trabajadora y responsable. Me gusta escribir y dar mi opinión de muchos temas. Y me interesa el mundo de la psicología y de la sociología.

ENGLISH: Hi, I’m Gemma de Paco. I’m a student of 4th of ESO in GEM, and I take part in the GEMCOM project. I live in Arenys de Munt. I am sensitive, but also very hardworking and responsible. I like writing and giving my opinion of different topics. And I’m interested in the circle of the psichology and the sociology. gemma.depaco@escolagem.cat Instagram: @gemmadepacoo