La violència verbal, l’agressió que passa desapercebuda

a Opinem

L’abús verbal dol més que un simple cop?

Violència verbal

La violència verbal és una forma d’agressió que moltes vegades passa desapercebuda, ja que no deixa empremtes a la vista però, les lesions causades per aquest tipus de maltractament són tant o més doloroses com les que deixen la violència física, fins i tot de vegades són més difícils de tractar i curar.  Aquestes agressions són insults, humiliacions, crits, amenaces, etc.

Imatge del que se sent amb la violència verbal

Aqueixa violència pot arribar a fer més mal que la física, ja que són humiliacions rere altres, amenaces de: “si no em perdones, em suïcidaré”, que al final aquestes paraules t’acaben enfonsant més que una agressió física. És difícil denunciar que algú t’està traient l’autoestima, que dia a dia et va enfonsant i que et va fent sentint més petita. Per tant, aquesta violència no està tant vista, però moltes persones, dones i homes, l’han patit.

Al principi són acusacions que et fan sentir a tu el/la culpable, després a poc a poc van sent insults que en un primer moment ignores. Si això ho vas sentint seguidament, al final et fa pensar-ho i creure-t’ho. Quan això va més et vas valorant cada vegada menys. Són tractes que et fan sentir com algun objecte i no com a algú.

(Català) Em dic Xènia Paredes Pi, tinc quinze anys, sóc una alumna que cursa 4t d’ESO al GEM, participo al GemCom i visc a Mataró. Sóc una persona molt curiosa amb la majoria de coses, sóc treballadora, responsable, sobretot una persona molt sensible, però bastant maniàtica en alguns aspectes. Faig volei a Vilassar i entre d’altres és el que més m’agrada fer, ja que, és el meu esport preferit. Jugo a volei des dels vuit anys i vaig començar aquí a Mataró i l’any passat vaig anar a Vilassar. M’agrada bastant llegir, sobretot la poesia, lectures de romanticisme, d’acció... Per les pel·lícules m'entretenen i m’agraden més o menys els mateixos gèneres però sobretot de por. Escoltar música i escriure, que és una cosa que m’agrada molt i reflexionar sobre qualsevol tema, són dos dels meus hobbies. Per contactar: xenia.paredes@gmail.com

(Castellano) Me llamo Xènia Paredes Pi, tengo quince años, soy una alumna que está cursando 4t de la ESO en el GEM, formo parte del proyecto GemCom y vivo en Mataró. Soy una persona muy curiosa con la mayoría de cosas, soy trabajadora, responsable, sobretodo una persona muy sensible, familiar, pero bastante maniática ens algunos aspectos. Hago voley en Vilassar y entre otras cosas, es lo que más me gusta hacer, es mi deporte favorito. Juego a voley desde los ocho años y empecé aquí en Mataró y el año pasado fui a Vilassar. Me gusta bastante leer, sobretodo poesía, lecturas de romanticismo, de acción… Para las películas me entretienen y me gustan más o menos los mismos géneros, pero sobretodo de miedo. Escuchar música y escribir, que es una cosa que me gusta mucho y reflexionar sobre cualquier tema, son dos de mis hobbies. Para contactar: xenia.paredes@gmail.com

(English) My name is Xènia Paredes Pi, I’m fifteen years old, I’m a student who is studying 4t of ESO in GEM, I’m part of the GemCom project and I live in Mataró. I’m a very curious person with most things, I’m hardworking, responsible, very sensitive, familiar, but quite maniacal in some aspects. I play volleyball in Vilassar and among other things, it is what I most like to do, it is my favorite sport. I play volleyball since I was eight years old and I started here in Mataró and last year I went to Vilassar. I like read, especially poetry, readings of romanticism, of action... For the movies they entertain me and I like more or less the same genres, but especially fear. Listening to music and writing, which is something I like very much and reflect on any subject, are two of my hobbies.

El més recent de

O2 tòxic

El passat 11 de desembre de 2019, hi va haver un greu…

Anar a dalt