La violència física, una manifestació de la violència de gènere

a Actualitat/Vida

La violència de gènere es pot manifestar amb moltes formes de violència, entre elles, la física

En l’actualitat, notícies de violència física apareixen amb molta freqüència en els mitjans de comunicació. La violència física és aquella acció generada de manera voluntària i que pel mateix motiu ocasiona danys no accidentals utilitzant la força física o material i que també que té un impacte directe al cos de la víctima, amb conseqüències físiques tant internes com externes. Aquesta acció envaeix l’espai emocional de la víctima, forçant a la persona a tenir relacions sexuals i produint-li la mort en cas extrem. Normalment en casos com aquest és una dona qui pateix els atacs.

De fet, tota violència té per últim objectiu fer mal emocionalment a la víctima, perquè això la fa vulnerable i li treu aquell “poder” per sobreviure. D’altra banda, aquest tipus de violència també afecta en l’àmbit social, ja que en moltes ocasions et sents avergonyit/da per sortir al carrer pels morats o cicatrius que et queden.

Finalment, cal mencionar que la violència física és l’últim recurs que l’home utilitza, ja que en general abans ja ha intentat controlar a la seva parella d’altres maneres més útils, com la violència emocional i verbal.

Una de les causes d’aquesta violència és l’agressivitat, un component biològic que porta a cometre un dany físic. Una persona agressiva, si no pot controlar-se, pot arribar cometre actes perjudicials.

Entre les conseqüències que origina aquesta violència hi ha l’homicidi, les lesions greus, el suïcidi, la por, l’ansietat, la vergonya, l’odi, entre d’altres.

Aquesta violència ens afecta a tots i totes de moltes maneres diferents i n’hem d’estar informats i informades per si alguna vegada la patíssim.

(Català) Em dic Fiona Llorens, tinc quinze anys, sóc una alumna de 4rt d’ESO de l’escola GEM i visc a Mataró. Sóc treballadora, amable, m’agrada ajudar, col.laboro en tot el que puc. D’extraescolars faig ballet i música. M’agrada molt cantar i ballar, perquè em relaxa i així desconnecto. També, faig teatre amateur a la Sala Cabanyes amb els meus amics i amigues i des de petita he actuat en Els Pastorets de Mataró.

(Castellà) Me llamo Fiona Llorens, tengo quince años, soy una alumna de 4rt de ESO de la escuela GEM y vivo en Mataró. Soy trabajadora, amable, me gusta ayudar, en todo lo que puedo. De extraescolares hago ballet y música. Me gusta mucho cantar y bailar, porque me relaja y así desconecto. También, hago teatro amateur en la “Sala Cabanyes” con mis amigos y amigas y desde pequeña he actuado en “Els Pastorets de Mataró”.

(English) My name is Fiona Llorens, I’m fifteen years old, I’m student of 4rt of ESO in GEM school and I live in Mataró. I’m worker, kind, I like to help, collaborate with all that I can… The activities that I do after school are ballet and music. I like so much dancing and singing, because I feel relax. I do theatre amateur in “Sala Cabanyes” with my friends and I play in “Els Pastorets de Mataró” since I was little. instagram: @fionallorens gmail: fiona.llorens@escolagem.cat