SUICIDIO TRISTEZA DEPRESION GENERICO FOTO 123RF

Es cometen al voltant d’un milió de suïcidis a l’any

a Actualitat/Vida

El suïcidi és la segona causa de mort de persones entre 15 i 29 anys i és més freqüent en homes que en dones

No es parla gaire de la violència cap a un mateix, es deixa a part inclús en els mitjans de comunicació i és de gran importància, ja que es calcula que hi ha al voltant d’un milió de suïcidis anuals en tot el món, el 79% es produeixen en països baixos i mitjans. Aquest fet és segona causa de morts persones entre 15 i 29 anys i és més freqüent en homes que en dónes.

Un suïcidi és quan una persona decideix posar fi a la seva vida, ja que viu amb molta pressió i no es veu capaç de suportar tot el pes que té a sobre, així que escull aquesta opció extrema. El suïcidi és una manera radical d’escapar de les dificultats que viu una persona amb desesperança, majoritàriament pateixen d’ansietat i una angoixa insuportable.

Aquesta decisió no només afecta la persona que ho porta a terme, sinó també a les persones del seu voltant. Els més afectats són els familiars i els amics més propers. Hi ha diferents grups de suport per aquelles famílies que no ho poden suportar.

Un indici perillós que pot arribar al suïcidi és l’autolesió, aquest fet és una conducta, no un trastorn mental. Les persones que ho fan pateixen un grau important de malestar emocional i és una manera d’expressar les dificultats i d’afrontar el pes i l’angoixa. Fer-se mal a un mateix és una manera de comunicar-se sense paraules i és un símptoma d’estat depressiu o de trastorns de personalitat.

L’autolesió i el suïcidi principalment estan acompanyats per la depressió. Més de la meitat de les persones que la pateixen no arriben a ser diagnosticades. Generalment es relaciona amb estar un moment trist, però és molt més que això, és estar en un estat de tristesa i desànim continuat, irritabilitat, dificultats per concentrar-se, etc.

Totes aquestes malalties tenen diferents tractaments efectius, aquests comportaments no s’haurien de deixar de banda, són importants i s’han de detectar ràpidament per poder tractar més fàcilment i amb efectivitat.

(català) Hola, em dic Maria Masferrer, sóc alumne de l’escola GEM i participo en el GEMCOM. Sempre he estat atenta en el tema de las noticies arreu del món ja que trobo molt important saber el que està passant al nostre dia a dia. Sóc autònoma, sincera i bastant empàtica, també m’agrada ajudar a la gent. M'apassiona el món de la música, sobre tot el emo-rap i el rap español. També m’agrada el dibuix i un dels meus hobbies és anar i fer trucs amb el skate.

(Español) Hola, mi nombre Maria Masferrer, soy alumna de la escuela GEM y participo en el GEMCOM. Siempre he estado atenta en el tema de las noticias que pasan por todo el mundo ya que pienso que es muy importante saber lo que está pasando en nuestro día a día. Soy autónoma, sincera y bastante empática, también me gusta ayudar a la gente. Me apasiona el mundo de la música, sobre todo el emo-rap y el rap español. También me gusta el dibujo y uno de mis hobbies es ir y hacer trucos con el skate.

(English) Hello, my name is Maria Masferrer, I am a student at the GEM school and I participate in the GEMCOM. I have always been alert to the topic of the news around the world because I think its very important to know what is happening in our day to day life. I am autonomous, sincere and quite empathetic, I also like to help people. I’m passionate about the world of music, especially emo-rap and Spanish rap. I also like drawing and one of my hobbies is to go and do tricks with the skateboard.