És l’èxit el motiu de la nostra felicitat?

a Opinem

L’èxit no ha de ser l’objectiu principal de la vida

Jo crec que molta gent confon l’èxit o tenir èxit amb arribar a l’èxit o a la fama. Són dos conceptes bastant diferents encara que tenen alguns aspectes similars. Per mi, tenir èxit és aconseguir allò que tu t’has proposat i a on vols arribar, que alguna cosa et surti bé. Moltes vegades per tenir èxit has de passar per bastants coses i pots trigar temps, ja que les coses no sempre són fàcils i no surten com voldries. D’altra banda, tenir èxit pot ser tan simple com que una exposició a classe important et surti molt bé. Tu t’has estat esforçant i l’èxit seria la satisfacció amb tu mateix de sentir i veure que t’ha sortit bé. En alguns casos, tenir èxit et pot portar a la fama, però no és habitual.

La fama. Hi ha gent que l’única cosa que vol és aconseguir fama. La fama no és res més que ser reconegut per un èxit que inicialment has aconseguit i que molta gent t’ha admirat per allò que has fet. Anar a buscar la fama és una cosa tan difícil que moltes vegades la gent acaba decebuda. Pots cercar la fama, però no t’has d’entristir ni rendir si no l’aconsegueixes. Poca gent hi arriba.

L’èxit s’aconsegueix proposant-te objectius i s’obté un cop els aconsegueixes, encara més si els aconsegueixes amb un resultat bastant positiu. 

Ser feliç o no, no sempre és conseqüent de l’èxit 

La felicitat en aquest cas és una cosa més puntual. Jo penso que quan tens  èxit en alguna cosa, en aquell moment et pots sentir molt feliç i orgullós de tu mateix però potser l’endemà o pocs dies després, aquesta felicitat s’esvaeix. Quan recordis aquell moment el recordaràs feliç i et posaràs contenta però aquesta felicitat no serà permanent. La felicitat aconseguida per l’èxit no dura, és una cosa que s’acaba. En aquest cas, arribar a la fama et pot produir una felicitat més temporal, però al final t’acabes cansant. Tenir fama no sempre és bo, ja que al final acabes avorrida.

Els petits èxits

Els petits èxits són els èxits que vas aconseguint per finalment arribar a l’objectiu proposat. Són tots aquells que no tothom els valora però que poden ser quasi iguals de satisfactoris que els altres. Moltes vegades per arribar a un objectiu final, a un propòsit, has de passar i fer altres coses. Aquestes coses són aquests èxits que un aconsegueix i que passa per alt. Personalment jo no valoro gaire aquests èxits i crec que ho hauria de fer més, ja que així tot el procés i els esforços aporten més felicitat i alegria. Hi ha molta més gent que tampoc els valora i jo crec que s’hauria de fer, ja que així vas gaudint molt més de tot el camí i se’t fa més curt i divertit. 

L’èxit, el propòsit de la vida de molta gent

La vida és relativament curta. L’has de viure feliç. Si proposar-te objectius per aconseguir-los i tenir èxit és el que realment t’aporta felicitat doncs clar que ho hauries de fer, però l’èxit no sempre és el que t’aporta més felicitat, tot el contrari, moltes vegades el no aconseguir el que vols i no tenir èxit en alguna cosa, et pot frustrar bastant i pot fer que estiguis malament i decebut amb tu mateix. L’objectiu principal de la vida jo crec que hauria de ser la felicitat. A partir d’aquí has d’anar fent qualsevol cosa que et proporcioni petits moments de felicitat.

(català) Hola em dic Berta Boixet Lladó i tinc quinze anys. Sóc una alumna de 4rt d’ESO del GEM, participo en el Gemcom i visc a Mataró. Sóc una persona treballadora, responsable, lluitadora i a la que li agrada molt ajudar a qui ho necessita, però a la vegada sóc una mica tossuda. Una de les coses que més m’agraden són totes aquelles activitats que has de ser valenta per fer-les, sobretot els castells. També m’agrada molt estar envoltada de la gent que estimo i viure grans moments amb elles. Si voleu contactar amb mi aquí teniu el meu correu: berta.boixet@escolagem.cat

(castellano) Hola me llamo Berta Boixet Lladó y tengo quince años. Soy una alumna de 4º de ESO del GEM, participo en el Gemcom y vivo en Mataró. Soy una persona trabajadora, responsable, luchadora y que le gusta mucho ayudar a quien lo necesita, pero a la vez soy un poco terca. Una de las cosas que más me gustan son todas aquellas actividades que tienes que ser valiente para hacerlas, sobre todo los castillos humanos. También me gusta mucho estar rodeada de la gente que quiero y vivir grandes momentos con ellas. Si desea contactar conmigo aquí tenéis mi correo: berta.boixet@escolagem.cat

(english) Hello, my name is Berta Boixet Lladó and I am fifteen years old. I am a 4th ESO student in GEM, I participate in the Gemcom and I live in Mataró. I am a hard-working, responsible and a wrestler person, who likes to help those who need it, but at the same time I am a little stubborn. One of the things that I like most are all those activities that you have to be brave to do, especially human castles. I also like to be surrounded by the people I love and live great moments with them. If you want to contact me here you have my email: berta.boixet@escolagem.cat