Les joguines són sexistes?

a Actualitat/Vida

Els catàlegs de joguines per als més petits encara fan divisions per sexes

S’acosten les festes de Nadal i comencen a arribar els primers catàlegs de joguines. Podem observar com les nenes i nens van pensant què escollir. Hem decidit preguntar a uns i unes quants/es alumnes de primària de l’escola GEM per saber què demanaran aquest Nadal.

Ens podem fixar amb els milers de catàlegs que arriben a les cases i que molts d’ells volen orientar quines joguines són per nens i quines són per nenes. En aquesta imatge podem observar dues seccions: la de color blau (amb nens) i la de color rosa (amb nenes). Però ens preguntem el següent: Què es ven a cada apartat? 

Catàleg de joguines amb apartats sexistes

Ens adonem que l’apartat més masculí es veu a nens conduint, fent construccions, robòtica, amb armes, etc. En canvi a l’apartat més femení: elles cusen, cuinen, cuiden bebès, s’arreglen davant d’un mirall, etc. El que ens inculquen des de ben petits és que les dones s’han de quedar fent les feines a casa mentre ells van a treballar, perquè són els que han de portar els diners a casa i els que fan les feines més importants. 

Us deixem un vídeo on preguntem a uns quants alumnes de diferents cursos de l’escola GEM què demanaran per Nadal.

Vídeo sobre el que vols per Nadal

En aquest vídeo no notem tant la diferència de regals que demanen tant elles com ells, ja que un dels valors que s’ensenyen a l’escola Gem és que pot escollir el que més li agrada, deixant de banda els sexes. 

Tot i això encara es pot canviar aquesta societat sexista.

Redactat per Xènia Paredes i Fiona LLorens.

(Català) Em dic Fiona Llorens, tinc quinze anys, sóc una alumna de 4rt d’ESO de l’escola GEM i visc a Mataró. Sóc treballadora, amable, m’agrada ajudar, col.laboro en tot el que puc. D’extraescolars faig ballet i música. M’agrada molt cantar i ballar, perquè em relaxa i així desconnecto. També, faig teatre amateur a la Sala Cabanyes amb els meus amics i amigues i des de petita he actuat en Els Pastorets de Mataró.

(Castellà) Me llamo Fiona Llorens, tengo quince años, soy una alumna de 4rt de ESO de la escuela GEM y vivo en Mataró. Soy trabajadora, amable, me gusta ayudar, en todo lo que puedo. De extraescolares hago ballet y música. Me gusta mucho cantar y bailar, porque me relaja y así desconecto. También, hago teatro amateur en la “Sala Cabanyes” con mis amigos y amigas y desde pequeña he actuado en “Els Pastorets de Mataró”.

(English) My name is Fiona Llorens, I’m fifteen years old, I’m student of 4rt of ESO in GEM school and I live in Mataró. I’m worker, kind, I like to help, collaborate with all that I can… The activities that I do after school are ballet and music. I like so much dancing and singing, because I feel relax. I do theatre amateur in “Sala Cabanyes” with my friends and I play in “Els Pastorets de Mataró” since I was little. instagram: @fionallorens gmail: fiona.llorens@escolagem.cat