Aactivitat dia de la ciència
Els alumnes de 2n d'ESO portan a terme una activitat sobre el cos humà

L’escola GEM celebra el Dia de la Ciència

a Actualitat/Ciència

Cada curs va participar de diferents activitats per demostrar que la ciència és rellevant per la nostra vida quotidiana

La Wikipedia ens explica que el dia 10 de novembre se celebra el dia Mundial de la Ciència per la Pau i el Desenvolupament. Aquesta jornada ofereix una oportunitat per demostrar a les persones en general el perquè la ciència és rellevant per la nostra vida quotidiana.

Cada any, la Unesco encoratja les a les institucions científiques d’investigació, universitats, municipis, escoles i altres per organitzar la seva pròpia celebració del Dia Mundial de la Ciència i a l’Escola GEM participem.

Dins de l’escola cada curs fa activitats diferents relacionades amb la ciència durant tot el dia. Primer de tot, el dilluns 11 del mes 11 a les 11:11 es van posar d’acord totes les escoles de trams per fer un salt tots a la vegada amb la intenció de generar un petit terratrèmol. A l’escola GEM van participar 1r i 2n d’ESO. L’experiment es fa amb una aplicació de mòbil. Es posa el mòbil a terra i hem de saltar tots junts a la vegada. Aquesta aplicació mesura la vibració del salt i després fa un collage amb totes les vibracions de totes les escoles.

A 2n d’ESO es van organitzar nou “corners” per treballar tot el referent al cos humà. Van fer jocs, activitats per treballar els sentits i de dibuix, “readings”, etc. Els alumnes es van organitzar en grups base i se’ls va donar un full per grup on havien d’anar anotant els resultats de les activitats realitzades a cada “corner”. 

I entre els altres cursos, a 4t d’ESO els alumnes de biologia i geologia en petits grups van fer diversos tallers d’experiments científics per ensenyar als alumnes de 1r d’ESO perquè succeeix allò. Hi havia diferents tallers com: arenes movedisses, hologrames, fotoelasticitat, lava d’oli o tinta invisible.

Video de les activitats del dia de la ciència

(català) Hola, em dic Maria Masferrer, sóc alumne de l’escola GEM i participo en el GEMCOM. Sempre he estat atenta en el tema de las noticies arreu del món ja que trobo molt important saber el que està passant al nostre dia a dia. Sóc autònoma, sincera i bastant empàtica, també m’agrada ajudar a la gent. M'apassiona el món de la música, sobre tot el emo-rap i el rap español. També m’agrada el dibuix i un dels meus hobbies és anar i fer trucs amb el skate.

(Español) Hola, mi nombre Maria Masferrer, soy alumna de la escuela GEM y participo en el GEMCOM. Siempre he estado atenta en el tema de las noticias que pasan por todo el mundo ya que pienso que es muy importante saber lo que está pasando en nuestro día a día. Soy autónoma, sincera y bastante empática, también me gusta ayudar a la gente. Me apasiona el mundo de la música, sobre todo el emo-rap y el rap español. También me gusta el dibujo y uno de mis hobbies es ir y hacer trucos con el skate.

(English) Hello, my name is Maria Masferrer, I am a student at the GEM school and I participate in the GEMCOM. I have always been alert to the topic of the news around the world because I think its very important to know what is happening in our day to day life. I am autonomous, sincere and quite empathetic, I also like to help people. I’m passionate about the world of music, especially emo-rap and Spanish rap. I also like drawing and one of my hobbies is to go and do tricks with the skateboard.