Fem una sortida al Parlament de Catalunya

a Actualitat/Vida

Els dies 11 i 18 de novembre els alumnes de 4t ESO van anar al Parlament de Catalunya, situat al parc de la Ciutadella de Barcelona

Abans d’anar-hi, a classe van formar grups d’entre 7 i 8 persones, per crear quatre grups polítics diferents: el partit de tradició, d’ecologisme, de compromís i de llibertat. També van haver de pensar cinc propostes pel partit amb diferents idees i objectius.

Un cop al Parlament, van seure a la sala auditori, antic pati d’armes del Parlament, on una noia anomenada Rosalia els va explicar en què consistia l’activitat.

Primer de tot els portaveus de cada grup parlamentari van explicar les cinc propostes i es van agrupar per discutir i decidir amb quin partit pactar. Finalment van pactar compromís i llibertat. I una alumna es va presentar per ser la presidenta del Parlament, però no va obtenir majoria.

Ja acabant la visita van anar a la sala de plens. Quasi tots/es estaven emocionats/es!

(Català) Em dic Fiona Llorens, tinc quinze anys, sóc una alumna de 4rt d’ESO de l’escola GEM i visc a Mataró. Sóc treballadora, amable, m’agrada ajudar, col.laboro en tot el que puc. D’extraescolars faig ballet i música. M’agrada molt cantar i ballar, perquè em relaxa i així desconnecto. També, faig teatre amateur a la Sala Cabanyes amb els meus amics i amigues i des de petita he actuat en Els Pastorets de Mataró.

(Castellà) Me llamo Fiona Llorens, tengo quince años, soy una alumna de 4rt de ESO de la escuela GEM y vivo en Mataró. Soy trabajadora, amable, me gusta ayudar, en todo lo que puedo. De extraescolares hago ballet y música. Me gusta mucho cantar y bailar, porque me relaja y así desconecto. También, hago teatro amateur en la “Sala Cabanyes” con mis amigos y amigas y desde pequeña he actuado en “Els Pastorets de Mataró”.

(English) My name is Fiona Llorens, I’m fifteen years old, I’m student of 4rt of ESO in GEM school and I live in Mataró. I’m worker, kind, I like to help, collaborate with all that I can… The activities that I do after school are ballet and music. I like so much dancing and singing, because I feel relax. I do theatre amateur in “Sala Cabanyes” with my friends and I play in “Els Pastorets de Mataró” since I was little. instagram: @fionallorens gmail: fiona.llorens@escolagem.cat