Foto de Xtec

Intercanviem cultures amb alumnes estrangers

a Actualitat/Vida

Enguany 16 alumnes de quart d’ESO participen en l’intercanvi amb Bopfingen, Alemanya

Aquest mes d’octubre hem sigut els alumnes catalans qui hem acollit els alemanys a les nostres cases. Per només haver estat una setmana junts, va haver-hi molta cohesió entre tots.

Aquest és un projecte que es va presentar l’any passat als alumnes un any més grans. L’any passat va tenir tant d’èxit que aquest any s’ha decidit repetir. 

Els vam recollir el passat vint d’octubre al costat de l’escola. Tothom ha fet que estiguin el millor possible, tant els alumnes que tenien una alemanya, com tota la resta d’alumnes del curs, el professorat i tota la gent que ha mantingut algun tipus de contacte amb ells.

Els professors van organitzar un horari molt dinàmic perquè poguessin passar-ho el millor possible, però a la vegada aprenent cultura d’aquí i castellà, que és el principal motiu de l’intercanvi, tot i que també estava associat a l’educació física. 

Algunes de les activitats que els alemanys van realitzar són les següents:

  • Visita guiada per Mataró (en castellà) i a Barcelona (en alemany).
  • Tallers preparats pels mateixos alumnes de Mataró que participaven a l’intercanvi.
  • Visita a Girona i al Museu del cinema.
  • Partits de futbol, beisbol, bàsquet, etc.
Foto d’una alumna de 4rt d’ESO del GEM d’una de les activitats que vam preparar

Per tothom va suposar una gran oportunitat poder aprendre moltes coses en una única setmana. Els alemanys van aprendre cultura d’aquí, van millorar el seu castellà i van crear un vincle especial amb nosaltres. Per part nostre els vam conèixer i vam aprendre sobre el que ells ens anaven explicant, com per exemple, el seu horari escolar o els seus àpats. És una experiència única que tothom al llarg de la seva vida ha d’experimentar, ja que realment és inoblidable. Tothom està molt content i amb unes ganes immenses que arribi ja el març que serà quan nosaltres anem a Alemanya.

(català) Hola em dic Berta Boixet Lladó i tinc quinze anys. Sóc una alumna de 4rt d’ESO del GEM, participo en el Gemcom i visc a Mataró. Sóc una persona treballadora, responsable, lluitadora i a la que li agrada molt ajudar a qui ho necessita, però a la vegada sóc una mica tossuda. Una de les coses que més m’agraden són totes aquelles activitats que has de ser valenta per fer-les, sobretot els castells. També m’agrada molt estar envoltada de la gent que estimo i viure grans moments amb elles. Si voleu contactar amb mi aquí teniu el meu correu: berta.boixet@escolagem.cat

(castellano) Hola me llamo Berta Boixet Lladó y tengo quince años. Soy una alumna de 4º de ESO del GEM, participo en el Gemcom y vivo en Mataró. Soy una persona trabajadora, responsable, luchadora y que le gusta mucho ayudar a quien lo necesita, pero a la vez soy un poco terca. Una de las cosas que más me gustan son todas aquellas actividades que tienes que ser valiente para hacerlas, sobre todo los castillos humanos. También me gusta mucho estar rodeada de la gente que quiero y vivir grandes momentos con ellas. Si desea contactar conmigo aquí tenéis mi correo: berta.boixet@escolagem.cat

(english) Hello, my name is Berta Boixet Lladó and I am fifteen years old. I am a 4th ESO student in GEM, I participate in the Gemcom and I live in Mataró. I am a hard-working, responsible and a wrestler person, who likes to help those who need it, but at the same time I am a little stubborn. One of the things that I like most are all those activities that you have to be brave to do, especially human castles. I also like to be surrounded by the people I love and live great moments with them. If you want to contact me here you have my email: berta.boixet@escolagem.cat