Un trimestre estudiant a Irlanda

a Persones Extraordinàries

“El que més m’ha costat és adaptar-me als horaris dels àpats”

L’Anna Camprubí de 4t d’ESO està passant tot el primer trimestre a una escola d’Irlanda vivint i estudiant allà. Volem que ens expliqui una mica com s’ha adaptat al nou estil de vida, algunes diferències comparat amb Mataró i altres fets interessants.

Perquè vas decidir anar allà a estudiar?

Vaig pensar que seria una gran experiència molt xula i diferent, que aprendria molt i que faria amistats noves.

T’has adaptat bé a l’estil de vida Irlandès?

Si, el que m’ha costat més ha sigut adaptar-me als horaris en què es menja, ja que aquí sopem a les 5.30.

Hi ha alguna diferència entre les escoles d’aquí amb les d’allà?

A la meva escola en particular no gaire, però la majoria d’escoles a Irlanda són de nois o de noies, no són mixtes. A part, aquí tothom porta uniforme per anar a l’escola.

Has notat algun canvi des del principi fins ara?

He notat que se’m fa més fàcil parlar en anglès que abans, abans havia de pensar més el que deia.

El teu nivell d’anglès t’ha permès seguir el ritme de les classes?

Si, molt bé.

Trobes que l’estil de vida canvia molt comparat amb Mataró fora de l’escola?

No gaire la veritat.

Creus que amb un trimestre ja estat bé o t’agradaria quedar-te tot el curs?

Amb un trimestre ja està bé, si em quedes un any, trobaria massa a faltar als meus amics.

(català) Hola, em dic Maria Masferrer, sóc alumne de l’escola GEM i participo en el GEMCOM. Sempre he estat atenta en el tema de las noticies arreu del món ja que trobo molt important saber el que està passant al nostre dia a dia. Sóc autònoma, sincera i bastant empàtica, també m’agrada ajudar a la gent. M'apassiona el món de la música, sobre tot el emo-rap i el rap español. També m’agrada el dibuix i un dels meus hobbies és anar i fer trucs amb el skate.

(Español) Hola, mi nombre Maria Masferrer, soy alumna de la escuela GEM y participo en el GEMCOM. Siempre he estado atenta en el tema de las noticias que pasan por todo el mundo ya que pienso que es muy importante saber lo que está pasando en nuestro día a día. Soy autónoma, sincera y bastante empática, también me gusta ayudar a la gente. Me apasiona el mundo de la música, sobre todo el emo-rap y el rap español. También me gusta el dibujo y uno de mis hobbies es ir y hacer trucos con el skate.

(English) Hello, my name is Maria Masferrer, I am a student at the GEM school and I participate in the GEMCOM. I have always been alert to the topic of the news around the world because I think its very important to know what is happening in our day to day life. I am autonomous, sincere and quite empathetic, I also like to help people. I’m passionate about the world of music, especially emo-rap and Spanish rap. I also like drawing and one of my hobbies is to go and do tricks with the skateboard.