El canvi climàtic: Ens afecta a nosaltres i al nostre futur

a Opinem

Coneixem l’opinió de l’Alba Hurtado, alumna de 4t d’ESO, sobre el canvi climàtic

El canvi climàtic és un tema que preocupa a un gran nombre de persones, però ella és una persona que l’afecta personalment.

Foto trobada a Google sobre el canvi climàtic

Em preocupa ja que no afecta només al present i a nosaltres, sinó al futur i a les següents generacions, a part també no només afecta persones sinó a tots els éssers vius i a la Terra en general.

El reciclatge i el plàstic és un tema que sempre m’ha preocupat,  però des de fa dos o tres anys que em vaig adonar que hi havia més i em vaig conscienciar. Pel que fa a l’Amazones opino que em fa por pensar que vivim en un món on hi ha persones capaces de produir un incendi per construir.

I per últim la Greta Thunberg crec que és una noia que ha revolucionat, ha canviat la mentalitat i l’estil de vida de moltes persones. Era necessari que sortís a la llum i ho està fent molt bé.

“Intento no consumir plàstic i fa 1 any que sóc vegetariana”

Crec en una societat on l’estil de vida fos 100% vegetal, on no existís el plàstic i no s’utilitzés el petroli. També on es reduïssin els aparells electrònics, la desforestació i s’utilitzessin molt més els transports públics.

Redactat per: Xènia Paredes Pi

(Català) Em dic Xènia Paredes Pi, tinc quinze anys, sóc una alumna que cursa 4t d’ESO al GEM, participo al GemCom i visc a Mataró. Sóc una persona molt curiosa amb la majoria de coses, sóc treballadora, responsable, sobretot una persona molt sensible, però bastant maniàtica en alguns aspectes. Faig volei a Vilassar i entre d’altres és el que més m’agrada fer, ja que, és el meu esport preferit. Jugo a volei des dels vuit anys i vaig començar aquí a Mataró i l’any passat vaig anar a Vilassar. M’agrada bastant llegir, sobretot la poesia, lectures de romanticisme, d’acció... Per les pel·lícules m'entretenen i m’agraden més o menys els mateixos gèneres però sobretot de por. Escoltar música i escriure, que és una cosa que m’agrada molt i reflexionar sobre qualsevol tema, són dos dels meus hobbies. Per contactar: xenia.paredes@gmail.com

(Castellano) Me llamo Xènia Paredes Pi, tengo quince años, soy una alumna que está cursando 4t de la ESO en el GEM, formo parte del proyecto GemCom y vivo en Mataró. Soy una persona muy curiosa con la mayoría de cosas, soy trabajadora, responsable, sobretodo una persona muy sensible, familiar, pero bastante maniática ens algunos aspectos. Hago voley en Vilassar y entre otras cosas, es lo que más me gusta hacer, es mi deporte favorito. Juego a voley desde los ocho años y empecé aquí en Mataró y el año pasado fui a Vilassar. Me gusta bastante leer, sobretodo poesía, lecturas de romanticismo, de acción… Para las películas me entretienen y me gustan más o menos los mismos géneros, pero sobretodo de miedo. Escuchar música y escribir, que es una cosa que me gusta mucho y reflexionar sobre cualquier tema, son dos de mis hobbies. Para contactar: xenia.paredes@gmail.com

(English) My name is Xènia Paredes Pi, I’m fifteen years old, I’m a student who is studying 4t of ESO in GEM, I’m part of the GemCom project and I live in Mataró. I’m a very curious person with most things, I’m hardworking, responsible, very sensitive, familiar, but quite maniacal in some aspects. I play volleyball in Vilassar and among other things, it is what I most like to do, it is my favorite sport. I play volleyball since I was eight years old and I started here in Mataró and last year I went to Vilassar. I like read, especially poetry, readings of romanticism, of action... For the movies they entertain me and I like more or less the same genres, but especially fear. Listening to music and writing, which is something I like very much and reflect on any subject, are two of my hobbies.