Quins beneficis aporta la lectura als joves?

a Actualitat/Cultura

Llegir pot arribar a reduir l’estrès fins a un 68%

Nena de 5è de primària llegint un llibre
Foto feta per nosaltres

La lectura sempre ha sigut una de les majors fonts d’informació. Actualment, aquest hàbit s’està perdent a causa de les noves tecnologies. Els nens creixen envoltats de tots els aparells i això fa que no puguin entrar en el món de la lectura.

Segons la revista Muy Interesante, la lectura et proporciona molts beneficis, entre ells, pot arribar a reduir el nivell d’estrès fins a un 68%, més que escoltant música o anant a fer una volta. També ajuda a augmentar el vocabulari i la gramàtica de la llengua.

Segons un altre estudi publicat el 2013 a la revista Science, les persones que llegeixen ficció tenen una major “teoria de la ment”, és a dir, tenen una capacitat d’entendre les creences, els desitjos i els pensaments diferents de les dels altres.

Redactat per: Berta Boixet i Clara Hernández

(Català) Hola sóc la Clara Hernández. Una alumne de 4t d’ESO, participo en el programa de l’escola anomenat GEMCOM, que es una iniciativa que es va començar fa 1 any, jo hi participo en la segona generació, és a dir, m’estreno aquest any. Sóc una persona molt entusiasta i amb ganes de treballar, també sóc molt curiosa la qual cosa fa que m’agradi estar ben assabentada del les notícies que ens envolten al dia a dia. La meva passió és el dibuix, el meu estil es peculiar la qual cosa el fa únic i diferent dues paraules que em descriuen molt bé i que m’agraden molt, en un futur em veig de dissenyadora gràfica a una empresa de disseny de moda. Si voleu contactar amb mi aquí teniu el meu correu: clara.hernandez@escolagem.cat

(Castellano) Hola soy Clara Hernández. Una alumna de 4º de ESO, participó en el programa de la escuela llamado GEMCOM, que es una iniciativa que se empezó hace 1 año, yo participo en la segunda generación, es decir, me estreno este año. Soy una persona muy entusiasta y con ganas de trabajar, también soy muy curiosa lo que hace que me guste estar bien enterada de las noticias que nos rodean al día a día. Mi pasión es el dibujo, mi estilo es peculiar lo que lo hace único y diferente dos palabras que me describen muy bien y que me gustan mucho, en un futuro me veo de diseñadora gráfica en una empresa de diseño de moda. Si quereís contactar conmigo aquí tenéis mi correo: clara.hernandez@escolagem.cat

(English) Hi, I‘m Clara Hernández. A 4th year student of ESO, I participate in the school program called GEMCOM, which is an initiative that began 1 year ago, I participated in the second generation, that means, I get involved this year. I am a very enthusiastic and willing person to work, I am also very curious which means that I like to be well acquainted with the news that surrounds us every day. My passion is drawing, my style is peculiar, which makes it unique and different, two words that describe me very well and that I like it a lot, in the future I see myself as a graphic designer at a fashion design company. If you want to send me some mails here you have my gmail: clara.hernandez@escolagem.cat